Almere, 22 november 2017
Vandaag stond er weer een Duin & Strand wandeltocht van ‘Samen op Pad’ op het programma.
De start was vanuit MHC H.B.S Hockeyclub te Bloemendaal. We liepen met 65 wandelaars via het bosgebied van de Kennemerduinen naar het duingebied. Dit gebied is een deel van het Nationaal Park  Zuid-kennemerland.
Een deel van dit gebied is ook eigendom van PWN (Waterbedrijf Noord-Holland). Toen we door de duinen liepen, zagen we een jong hert liggen dat naar ons keek. We konden even een foto maken. De natuur was prachtig met zijn verwilderde bomen en de gekleurde herfstbladeren.
We kwamen langs een redelijk hoge duin en ik ging dan ook naar boven om een paar leuke foto’s te maken. Verderop zagen we een hele oude boom liggen. Hij was helemaal uitgehold en je kon zien dat er een vuurtje in gestookt was. Ik maakte foto’s van verschillende kanten (zie foto’s) en toen ik dit deed, maakte twee andere wandelaarsters gauw een foto van mij. Ik zou de foto opgestuurd krijgen en zodra ik deze heb, plaats ik deze ook op de website. Nadat we door 8 duinen hadden gelopen, gingen we het strand op. Het was windkracht 6 en wij liepen tegen de wind in. Het zand waaide ons tegemoet. Het was eb, wat betekende dat het water zich terugtrok van het strand. Hierdoor was het een heel breed strand geworden. Door de sterke wind konden we goed uitwaaien. Het was prachtig! Nadat we 4,5 km over het strand hadden gelopen, kwamen bij strandrestaurant San Blas, waar we een rustpost hadden. Het zag er gezellig uit. Jammer genoeg mochten we hier niet ons brood opeten. Ik bestelde een kop warme chocolademelk met slagroom. De soep die ik wel wilde bestellen, liet ik maar zitten. Een kop soep kostte maar liefst € 8,50. Ik heb toch maar stiekem mijn boterhammen opgegeten. Dit deden meer wandelaars. Begrijpelijk! Toen ik even door het restaurant liep, zag ik een papegaai en parkieten. Ik heb ze maar even op de foto gezet. Eén van de parkieten was zo tam, dat hij bij de wandelaars op de schouder of zelfs op de vinger ging zitten. En zoals u op de foto’s kunt zien, ook op de pet van Heopa. Toen ik dit merkte gaf ik gauw mijn camera aan iemand anders, zodat ook dit speciale moment vastgelegd kon worden. Ondertussen was de zon volledig doorgekomen. We begonnen aan de terugweg en liepen langs Camping Bloemendaal en gingen toen de duinen weer in. Door de mooie route en de zon die doorgebroken was, was het geweldig om hier te lopen. We passeerden het Spartelmeer en het Vogelmeer. We kwamen op een hoge duin waar een uitkijkpost is. Hier hadden we even de gelegenheid om in de rondte te kijken en foto’s te maken. Toen we weer naar beneden liepen, kwamen we bij het ‘t Wed (dit is een meer). We liepen hier 3 km langs en keken onze ogen uit. Ik kon prachtige foto’s maken. Toen we er in totaal 20,5 km op hadden zitten, kwamen we bij een autorust waar we een traktatie kregen. We liepen verder en kwamen bij de Oosterplas. Mede dankzij de zon, was dit een super mooie plek om wat foto’s te maken (u kunt dit zelf beoordelen als u mijn foto’s bekijkt. Een reactie op mijn website zou leuk zijn).
Zo kwamen we (helaas) alweer bij de finish en zat deze wandeltocht er weer op.
Mijn dank gaat uit naar de organisatie van Samen op Pad en de parcoursbouwer, die er helaas vanwege ziekte niet bij kon zijn. Veel sterkte en hopelijk een goed herstel!
Het was weer een prachtige wandeltocht.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Aalt 23 november 2017 at 00:58

  Zo lezen was het wel heftig Henk,
  Tegen de wind in met windkacht 6 word je volgens mij gezandstraald,
  Maar weer heel mooie foto,s

  Groeten Aalt

 2. heopa 23 november 2017 at 10:49

  Hoi Aalt, Ja het was een beetje winderig vooral op het strand.
  Maar wel geweldig hoor. en zie wat een mooi weer.
  We hebben weer genoten hoor. gr.Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.