Almere Stad, 11 mei 2022

Zoals u ik al gemeld heb in een vorig verslag zou ik nog eens naar de Floriade wandelen om u te laten zien hoe mooi en inspirerend het is. Toen ik bij de Floriade aankwam, had ik er al 5 km wandelen opzitten en ik ging als eerste naar de The Green House (een grote glazen kast) om u de prachtige bloemen en planten te laten zien. Wellicht geeft het u tips of ideeën voor uw eigen tuin of voor in huis. Er zijn allerlei kavels waar verschillende landen hun producten laten zien. Bijna alles is milieuvriendelijk gemaakt. Er staan zeecontainers die er niet zomaar staan. Ze worden hergebruikt als kantoorruimte of zelfs als woning. In Almere zijn al een paar als woning in gebruik. De kavel van Thailand is ook prachtig. De grote en kleine ijzeren beelden zijn bedekt met 10.000 bijen van corten-staal (zie foto 102 t/m 107). Op het Utopia Island staan ook diverse bijzondere projecten. Je kunt hier zien wat je van oude eetlepels kunt maken (foto 120 t/m 122). Een stukje verder staat een bijzonder kunstwerk. Als je iets roept door de kleine opening, hoor je hetzelfde woord weer terug (foto 125). Het geeft hetzelfde soort geluid als een echoput, dus leuk om te proberen. Er is een boom waar allemaal plankjes omheen staan. Als je hier op tikt, kun je een liedje spelen (foto 128). Doordat er zoveel te zien op  Floriade-Expo/Nederlandse-Tuinbouw/ . Gaat Heopa nog eens naar de Floriade. Het is de bedoeling om ongeveer eind juli weer een blokje te lopen over het Floriadeterrein.
Ik had er ondertussen 6 km rondlopen opzitten en ik vervolgde mijn route langs het Weerwater. Bij het centrum, naast het gebouw van de Kunstlinie, is nu ook een stadsstrandje (foto 146). Via het Lumiérepark liep ik weer naar de finish. In totaal heb ik 16 km (waarvan 6 km over de Floriade) gewandeld.
Heopa hoopt dat u door het bekijken van de foto’s en lezen van het verslag ook eens naar de Floriade komt. Bij een bekende supermarkt kunt u sparen voor een kaartje met korting. Het is echt de moeite waard. Het is goed om ook de tijd te nemen om over het terrein te lopen en te genieten van alles wat er te zien valt. Op de website van de Floriade 2022 staat veel info en kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.