Almere, 11 januari 2021

Dit keer heb ik, op verzoek, de wandelroute van Hans Prins in Almere gelopen.
We parkeerden de auto bij een ander startpunt en liepen naar de bibliotheek op het Baltimoreplein 112. Dit is het officiële startpunt. Via het winkelcentrum van Almere Buiten liepen we langs de Seizoenenbuurt naar de Buitenring N202. Eénmaal over de N202 kwamen we in het Oostvaardersbos en natuurbelevingscentrum De Oostvaarder dat helaas door corona gesloten is. In de verte liepen de grazers, maar door het weer waren ze bijna niet te zien. Na 10 km kwamen we op de Oostvaardersdijk en liepen tegen de koude wind in naar de Zuidersluisbrug. Deze sluis verbindt het Markermeer en IJmeer (de vroegere Zuiderzee) met de Hoge Vaart (62 km lang) en de
Lage Vaart  (46 km lang) Als u op de link klikt, kunt u zien hoe deze door Almere lopen . De Hoge Vaart loopt ook door de wijk Tussen de Vaarten (Noord en Zuid). Via de Lepelaarsplassen en het Schateiland liepen we onder de Hogering door. Links was de Hogevaart en rechts woonwijk Waterwijk. We liepen tot de Von Draisbrug en gingen hier van de route af. Ik wilde graag het gebied van de Leeghwaterplas en de eilanden laten zien. We kwamen we in het Hanny Schaftpark dat uitkomt bij het Verzetspark. Het is echt de moeite waard om dit extra blokje te maken. Bij weg 1940-1945 kwamen we weer uit op de Hans Prins route en we gingen de Vrijheidsbrug over en liepen tussen de twee vaarten langs de sportvelden. Aan het einde, waar we rechtsaf moesten, zie je het voetbalveld van Almere City. We gingen over de Lage Vaart en kwamen in Almere Buiten waar we weer richting de finish liepen. We hadden toen 24 km gelopen.
Dit keer heb ik (mede door het weer) niet zoveel foto’s gemaakt. Mocht u toch meer foto’s van deze wandeltocht willen zien, dan kunt u op  de website eerst klikken op Wandelen in Almere en daarna op 16 oktober 2020. Ik heb deze route toen ook gelopen.

Gr. Heopa
Nog even een kort berichtje;
Ik heb contact gehad met Staatsbosbeheer van de afdeling Almere en zij gaan kijken naar de paden in het Cirkelbos voor aansluiting met de nieuwe fiets/wandelbrug over de Waterlandseweg. Wordt vervolgd.


Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.