Almere, 11 november 2017

Ik heb vandaag met één van onze kleindochters weer eens een wandeling in Almere gemaakt.
Zij wilde graag met opa wandelen en trotseerde de weersvoorspelling. Achteraf viel het weer in Almere gelukkig erg mee. We startten vanaf het Erfgoedhuis in Almere-Buiten. Via de Molenbuurt liepen we richting de Oostvaardersplassen. Na 4 km was er een controlepost/rustpost bij Zorgkwekerij en Theehuis. Toen we verder wilden lopen, zag mijn kleindochter een paar ezels en een geit, U begrijpt dat deze natuurlijk even geaaid moesten worden. Een stukje verder zagen we nog een paar varkens. Toen we ook deze varkens op de foto hadden gezet, liepen we naar de Oostvaarders plassen. Bij de uitkijkpost/restaurant was weer een controle. Doordat er geen dieren te zien waren op het water en aan de overkant, heb ik helaas weinig foto’s gemaakt. We liepen onder het Flevospoor door en kwamen in het MTB Kotterbos. Dit is een heel mooi stukje natuurgebied in wording. Er is weer een nieuwe heuvel aangelegd, waar de route helaas niet overheen ging.
Als je boven op de heuvel staat, kun je een heel eind over de Oostvaardersplassen kijken.
We liepen door de Striphelden en Eilandenbuurt. We hadden een controle- en rustpost bij  Slim Fysio.
We werden hier heel hartelijk ontvangen met gratis koffie/thee en een koekje. Na de pauze liepen we door de regenboogbuurt waar de huizen de kleuren van de regenboog hebben. Via de Bloemenbuurt ging de route verder naar het centrum van Almere-Buiten richting de finish. Bij de finish kreeg mijn kleindochter een mooie medaille voor haar prestatie. Zij heeft geweldig gelopen en had alleen een beetje spierpijn aan het eind van de tocht.
Ik wil Almeerdaagse en de vrijwilligers die zich ingezet hebben om deze tocht mogelijk te maken, bedanken voor hun inzet.
Gr, Heopa en kleindochter

2 Comments

  1. Fam Visser 10 december 2017 at 14:12

    Ja we zijn elkaar gisteren voor het eerst tegengekomen tijdens onze tocht van de Almeerdaagse. Mooie foto’s op deze site aangetroffen en ja wandeleln is ook onze hobby . Dus wellicht komen we elkaar weer tegen op een andere wandeltocht. Groetjes Dick & Els Visser

  2. heopa 10 december 2017 at 23:13

    Dag Dick & Els, Hartelijk dank, voor de Reactie.
    En inderdaad misschien tot een volgende wandeling.
    Gr, Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.