Published On: 7 augustus 2019By 0 Reacties

Berg en Terblijt, 7 augustus 2019

Het was een lange tijd onzeker of ik deel kon nemen aan de Heuvelland 4 daagse.
Ik ben op 14 mei aan mijn linker hiel geopereerd en er werd mij toen gezegd dat ik voorlopig geen
grote afstanden mocht gaan lopen. De operatie was gelukkig goed verlopen en op advies van de Bergmankliniek in Naarden kon ik voor fysiotherapie terecht bij Fysio in Motion. Zij hebben alles op alles gezet om mij goed te helpen. Door ook trouw de oefeningen thuis te doen ging het herstel dan ook heel voorspoedig en kon ik mij toch opgeven voor de Heuvelland 4 daagse.

Ik ging naar Berg en Terblijt met het idee dat ik wel zou kijken hoe het zou lopen. Acht jaar geleden ben ik begonnen met het wandelen van de Heuvelland 4 daagse en ik ben er altijd erg positief over geweest. Het fijne is dat je hier niet moet, maar mag wandelen. Zelfs op de dag zelf kun je de route (afstand) die je wilt lopen nog aanpassen. De mensen zijn vriendelijk en (binnen de grenzen) is niets teveel.
Toen ik aankwam in de school waar zo’n 70 wandelaars tijdens de 32e Heuvelland 4 daagse zouden verblijven, werd ik ontvangen met koffie/thee en Limburgse vlaai. Dit werd aangeboden door de Harmonie.
Nadat ik mijn spullen had neergezet, ben ik naar het centrum gelopen. In ’t Voske lagen stapels kranten met allemaal info over deze 4 daagse. Het was er gezellig druk.

De officiële opening van de 32e Heuvelland 4 daagse vond om 20.30 uur plaats. Aan deze opening werkten Coriovallum Pipe band uit Heerlen en dansgroep Oxygen (de winnaars van het tv programma ‘Dance as one’ 2018) uit Maastricht mee.
De voorzitter Jo Eijkelenboom deed het welkomstwoord en hierna volgde burgermeester J. Schijnen van Valkenburg. Pastoor Burger hield ook een toespraak. Hij deed een uitnodiging en daarna zegende hij de 32e Heuvelland 4 daagse waarna diverse vlaggen, onder het spelen van het Limburgs Volkslied, omhoog gehesen werden. Hierna werd de Heuvelland 4 daagse officieel geopend door de burgermeester. Doordat het al laat was ben ik na de optredens van de Coriovallum Pipe band en dansgroep Oxygen naar mijn slaapplek in de school gegaan. Ik miste hierdoor de lichtshow die uitgevoerd werd door Jonglisimo (Das Supertalent RTL) uit Oostenrijk.
Ik vond het wel jammer dat ik dit mistte, maar ik moest toch echt aan mijn rust denken zodat ik de
volgende dag goed kon starten met de eerste wandeldag.

Gr. Heopa

Leave A Comment