Published On: 21 augustus 2019By 0 Reacties

21 augustus, Diksmuide

De start van de tweede dag was in Diksmuide. Om 8.30 uur gaf de burgermeester het startschot en ruim 6000 wandelaars gingen op pad. Er zijn verschillende routes. Je kunt 8, 16, 24 of 32 km lopen.
Ik loop de 24 km. De route ging vanuit het centrum naar de rivier De IJzer. We liepen langs het museum en vlak daarna werden de wandelaars getrakteerd op Diksmuidse boterkoek. Het smaakte verrukkelijk! Vervolgens ging de route door een vrij nieuw aangelegd waterrijk natuurgebied.
Via Nieuwkapelle gingen we langs Sint Jacobskapelle. Even voordat we de kerk bereikten, stonden de militairen weer een flesje frisdrank uit te delen. Een stukje verder stond een pelgrim voor de kerk. Hij liep over het Pelgrim pad (dit wordt door heel wandelaars uit binnen- en buitenland gelopen) en was op weg naar Santiago de Compostella. Ik maakte nog een paar foto’s in de kerk en vervolgde de route weer. Net voor Nieuwkapelle gingen we via een nauwe doorgang het Mervillepad op. Dit maakt deel uit van de Oude Zeedijk. We kwamen aan in Koer-gette waar een rust/hulppost was. Honderd meter verder kwamen we bij het dorpsplein van Nieuwkapelle. Het was hier gezellig druk. We liepen verder en net voor het bordje Lo sloegen we rechtsaf richting Oudekapelle. De 32 km wandelaars liepen rechtdoor naar Lo. Onderweg kregen we een lekkere wafel van ‘Jules Destrooper’.
We liepen over landerijen en zagen een paar parachutisten met vlaggen naar beneden komen.
De parachutisten waren op 400 m hoogte uit de helikopter gesprongen. Het was erg mooi om te zien.
Bij Oudekapelle namen we nog even een extra rust om onze lunch op te eten. Na de lunch gingen we weer verder door Oostkerke. We kwamen langs een Frans-Arabische bunker. Er stonden Arabische teksten ingegraveerd. Vanaf dit punt liepen we weer terug naar de finish in Diksmuide.
De tweede dag zat er weer op. Ik ging terug naar de school waar de kok voor een heerlijke maaltijd had gezorgd.
Tot morgen.

Gr. van Heopa

Leave A Comment