Published On: 5 december 2020By 0 Reacties on Door de Natuur van Almere

Almere, 5 december 2020

Wij wonen al meer dan 34 jaar in  Almere en nog steeds verrast het ons dat de natuur in Almere steeds mooier wordt. Almere heeft echt heel veel natuur, maar als je met de auto door Almere rijdt, zie je er niet zoveel van. Ga je echter fietsen of wandelen (zoals ik vaak doe) dan valt er veel te genieten. Het  is het echt niet nodig dat je 30 of 40 km gaat lopen. Ook als je maar 2,5, 5, 10 of 15 km loopt is er genoeg te zien. Als u een half uur per dag wandelt, kunt u niet alleen genieten van de natuur om u heen, maar is het ook nog eens heel(zie deze link gezond )voor u. Ik heb ook wel eens van die momenten dat ik even geen zin heb en toch merk ik dat ik achteruit ga als ik zou stoppen met wandelen. Artsen en fysiotherapeuten zeggen tegen mij dat ik door het doorzettingsvermogen ook sneller genees. Laatst kreeg te horen dat artrose mijn heupen aantast. Ik weet dat dit proces sneller gaat zodra ik stop met wandelen. Aangezien ik echt geen zin heb om weer geopereerd te worden om een nieuwe heup te krijgen, blijf ik wandelen.
Met mijn wandeling van vandaag wil ik u laten zien dat Almere ook in de herfst/winter heel mooi is.
Ik liep vanuit Filmwijk langs de Langevaart nar Almere-Buiten/Buitenhout. Na 9 km kwam ik bij het Kotterbos. Ik maakte eerst een klein rondje aan de rechterkant en daarna stak ik de weg over en ging de liep door het Knotterbos. Aan het eind van dit pad is een uitkijkpost die uitkijkt over de Noorderplassen. Ik nam hier even pauze en genoot van het uitzicht. In de verte zag ik de grazers lopen. Hierna liep ik naar de volgende uitkijkheuvel en ging de trap op om boven te genieten van het uitzicht. Er waren nog twee wandelaars boven. In plaats van dat ik een selfie maakte, vroeg ik één van hen om een foto van mij te maken (gaat toch beter). Hierna ging de route verder door het gebied van Oostvaardersbos. De grazers stonden wat dichter wat erg leuk was voor de foto’s. Vervolgens kwam ik bij de Oostvaardersdijk en ging over de sluis naar de Lepelaarsplas. Een stukje verder zag ik de zon langzaam wegzakken en hierdoor kon ik weer een paar mooie foto’s maken.
De route ging verder richting de bebouwde kom en ik liep door Waterwijk, langs de Leegwaterplas en een stukje richting Hanny Schaftpark. Via Parkwijk liep ik weer naar Filmwijk.
Zo kwam er na 31 km een einde aan deze afwisselende wandeling.
U kunt de foto’s bekijken die ook hun eigen verhaal vertellen.

Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.