Published On: 17 augustus 2017By 4s Reacties

Almere, 16 augustus 2017

Vandaag heb ik weer een wandeltocht van ‘Samen op Pad’ gelopen. De start was om 10.00 uur vanaf het Rechthuis in Uithoorn. We liepen richting de Amstel,( ik heb voor U / jou een stukje geschiedenis over de  Amstel-rivier er bij gedaan)  en gingen over de dijk naar Nesser sluis. Onderweg kwamen we langs uitstroomgoot Gemaal Noorderlegmeer (zie foto voor meer info).
Na 4,5 km gingen we met de veerpont naar de andere kant van de Amstel. Een stukje verderop was een autostop en werden er koekjes en pakjes fris uitgedeeld. Na ongeveer 15 minuten gingen we verder over de Waverdijk en langs rivier Oude Waver. Het is een mooi stukje natuurgebied. Na ruim 5,5 km gingen we een houten ophaalbrug over en liepen we weer naar de Amstel. Onderweg kwamen er veel pleziervaartbootjes voorbij en werd er naar elkaar gezwaaid. Er staan daar ook veel kleine huisjes. Sommige zijn door de zachte ondergrond verzakt en staan scheef. Er staan ook huisjes die dichtgetimmerd zijn omdat het te gevaarlijk is om in te wonen. Na ongeveer 12 km gingen we onder de A9 door en kwamen we in Ouderkerk aan de Amstel. We liepen over een houten brug met de naam ‘Kerkbrug’. Er hingen mooie bloemstukken aan de brugleuning. Aan de rechterkant liepen we langs een bijzondere begraafplaats. Gezien de stenen die ik daar zag liggen, vond ik het interessant om hier een paar foto’s van te maken en de geschiedenis Beth-Haim van deze begraafplaats thuis op te zoeken.
Op de hoek van de Kerkstraat/Dorpsstraat hadden we in Café ‘De Vrije Handel’ onze lunchpauze.
Het is een leuk en gezellig café. Na de lunch liepen we naar de N522 en gingen de brug van de Amstel over. Via de Amsteldijk Zuid liepen we weer onder de A9 door, langs de rand van Amstelveen. In de wijk Galjoen was een extra autostop. Hier werden bananen uitgedeeld. We liepen verder naar Nes aan de Amstel en liepen langs de Amstel weer naar Uithoorn.
Het was een prachtige route en ook het weer zat mee. Het was droog en 23 graden! Ik heb genoten van het lopen langs het water en de dorpen.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer voor de goede verzorging.
Het was een topwandeling!
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ria 18 augustus 2017 at 18:08

  Mooi hoor. Heb je nu duidelijker foto’s naar de reparatie ?

 2. Aalt Koopman 18 augustus 2017 at 18:31

  Mooie foto’s van een mooie en zonnige dag !!!

 3. heopa 18 augustus 2017 at 19:12

  Hoi Ria, Ik hoopte dat de wandelaars daar een reactie op geven.
  Of zij i.d.d. het verschil zien !
  Allen bij slecht weer, en bij mist is het altijd moeilijk om goede foto’s te maken.
  Maar verder hoop ik dat de foto’s wel beter zijn.
  ik zelf dacht van wel. maar een advies van een goede kenner kan ik altijd gebruiken
  Gr Henk

 4. heopa 18 augustus 2017 at 19:13

  Hoi dag Aalt, dank ook nu voor je reactie.
  Ja we hadden super mooi wandelweer. het was een top dag.
  Gr > Henk / Heopa

Leave A Comment