Almere, 20 november 2019

Ik vond dat het weer eens tijd werd om een heerlijke Duin- en strandwandeling te maken, dus ik ging naar Bloemendaal waar Samen op Pad een mooie wandeling door de duinen en over het strand uitgezet had.
We verzamelden bij hockeyclub MHC/HBC in Bloemendaal. Deze route moeten we in 2017 ook al eens gelopen hebben, maar dan in tegengestelde richting.
Om 10.00 begonnen we met 60 wandelaars aan de wandeltocht.
Hier en daar zagen we wat vorst op de grond en op de struiken. Het was een heel mooi gezicht.
Al snel liepen we langs de Oosterplas die aardig gevuld was oor de regenval van afgelopen dagen. Helaas zijn sommige foto’s door de kou (verdamping) niet zo heel scherp. We liepen via Gaaienbosh en Lage Zeeveld en we zagen hier veel schapen lopen. Sommigen wilden wel even op de foto.
Bij parkeerplaats Koevlak hadden we een autostop en kregen we een stroopwafel en een pakje fris naar keuze. Hierna liepen we om het meer ’t Wed waar ik een paar mooie foto’s maakte. We hadden op de route een paar flinke klimpartijen en afdalingen. Op de Konijnenberg namen we wat extra tijd om te genieten van het uitzicht. We gingen verder en liepen om het Vogelmeer waar veel aalschovers zijn. Toen we bij het Spartelmeer kwamen, zagen we iemand die letterlijk even gesparteld had. Zij had er duidelijk niet op gerekend dat er een grote groep wandelaars voorbij zou komen, maar ze had op tijd een grote badhanddoek omgedaan. We bereikten ’t Eindpunt waar we de grote rust hadden. Na de pauze liepen we 4 km over het strand, waarnaar we weer de duinen
in gingen. We namen de route van de Koningsweg (deze zou ook het ‘Soppaadje’ geheten kunnen hebben). Het is een drassig gebied en de naam van dit gebied is ‘Zuidervlak’. Het is echt een
toproute (zie foto’s). Via het Fazantenbos en het Lage bos kwamen we bij de Brederodeberg en via een trap liepen we 45 m omhoog. Via het bos liepen we terug naar de finish.
Wandeltochten over het strand en door de duinen blijven altijd één van de mooiste routes om te lopen. Elk jaargetijde ziet het er anders uit. Als u tijd heeft, kunt u eens naar de foto’s (nummers 76 t/m 100) kijken van 24 januari 2010 om het verschil te zien. Deze foto’s blijven mooi om te zien en staan nog steeds op www.heopa.nl.
Ook vandaag wil ik de vrijwilligers van Samen op Pad bedanken voor deze prachtige wandeling.
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Aalt 20 november 2019 at 23:48

    Weer super mooie foto’s Henk!!

  2. heopa 21 november 2019 at 11:01

    Dank je wel Aalt.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.