Almere,  05 juni 2021

Dit keer weer een route van Stichting Samen Op Pad. Door de langdurige Corona biedt Samen Op Pad nu ook ZOP (Zelf Op Pad) wandelingen aan. Veel mensen weten dat Samen Op Pad op de woensdagen altijd groepswandelingen aanbiedt. Door Corona mochten er echter geen groepswandelingen meer gelopen worden en in goed overleg  zet men al een tijdje wandelroutes op de website. Als u geïnteresseerd bent in deze wandelingen, kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief en dan ontvangt u ook alle info.

Ik begon de wandeling vanaf het P+R station Geldermalsen en liep over de loopbrug naar de andere kant van het station. Ik sloeg linksaf en liep om een stukje van nieuwbouwwijk Trichtsevoetpad en Koppelsedijk die naast de Ling loopt. Vervolgens liep ik door een stukje van de Heemtuin en bij de rotonde ging ik linksaf de N833 op en stak de Linge over. Hier staat een klok op een fundament. Op het onderstuk staat op een deurtje: Blyf by de tyd (zie foto). De route ging verder door De Spijk (gemeente Buurmalsen). In dit gebied zijn veel fruittelers en de route gaat dan ook door het gebied van de fruittelers heen. Ik kwam in Tricht en hier zijn diverse werkzaamheden waardoor ik moest omlopen. Er komt namelijk een tunnel die onder het spoor doorgaat en een nieuw gemaal. Eenmaal weer op de dijk langs de Linge had ik weer een prachtig uitzicht over de velden en het water. Ik wilde net even pauzeren toen er een groep jongelui op e-choppers aan kwam rijden. De groep stopte bij mij en één van de jongens had een sjerp om zijn schouder. Hij sprak mij aan en zei: “Meneer, ik heb iets leuks voor u en dat wil ik ruilen. Heeft u dan ook iets voor mij?” De anderen hadden schik en vertelden dat dit een vrijgezellenfeestje was omdat de betreffende jongen zou gaan trouwen. In eerste instantie zei ik nee, maar ik kreeg een idee. Ik stelde voor dat ik een paar foto’s van hen zou maken en ik zou dan een kaartje van mijn website geven. De betreffende jongen kan dan de foto’s die ik van hen gemaakt heb van mijn website halen. Iedereen vond dit leuk. Op de foto’s kunt u zien wat ik als ruil gekregen heb. Het was leuk om weer iets bijzonders mee te maken. Ik hoop dat de jongen naar de website gaat kijken en een reactie achterlaat. Ik wens hem en zijn bruidje een fijne toekomst toe. Ik ging weer verder en kwam bij Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Dit is een landgoed met een restaurant waar binnen weer verschillende winkeltjes zijn waar producten uit eigen omgeving verkocht worden. Ik heb daar een heerlijke, in het rode pannetje gebakken, rogge rozijnenbrood gekocht (zie foto). Dit brood is echt heel lekker. Hierna ging de route langs de Kleurentuin waar ik ook een paar foto’s maakte. In Beesd ging de route langs een garage waar een oude Chateau Deux Chevaux (ook wel bekend als Lelijk Eendje) te koop stond. Het is een stukje nostalgie. Op de Polderdijk kwam een prachtige kip naar mij toelopen. Zij liet mij even zien hoe mooi zij was (net een fotomodel). Een stukje verder zag ik op de Polderdijk ook een Lindeboom die geknot is (zie foto’s). Deze boom is hol en ik heb de foto’s vanaf de binnenkant van de boom gemaakt. Het is interessant om op deze link te klikken voor meer info. Ik liep weer verder om molen De Vlinder en kwam in Deil. Voor het eerst werd in 1148 , maar vermoedelijk al in 978, melding gemaakt van landerijen in Deil. Op de kerkmuur hangt een prachtige zonnewijzer. Zo bereikte ik weer de finish. Deze route is niet alleen mooi, maar het is ook een route met geschiedenis. Ik heb deze route op mijn gemak gelopen en heb genoten. Het is helaas teveel om alles op te schrijven.

Ik wil SOP bedanken en graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.