Almere, 10 juni 2017
Vandaag heb ik de Paleizenwandeltocht, georganiseerd door, Kiwanis ,  Hilversum-Baarn  gelopen. De opbrengst van deze wandeltocht is bestemd voor een goed doel. Kiwanis Hilversum-Baarn zal de opbrengst van de wandeltocht via Stichting Dream4kKids doneren aan kinderen van 6-12 jaar die getraumatiseerd zijn geraakt. Denk daarbij aan rouwverwerking, (v)echtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootse droomwens.
Om 7.30 uur konden we beginnen aan de wandeltocht. We waren met zes wandelaars.
Twee voor de 25 km en vier voor de 35 km. We vertrokken vanaf Kasteel Groeneveld in Baarn. Via Baarn liepen we naar het Baarnsche Bos. We kwamen bij de N221 uit die we overstaken om dan naar Paleis Soestdijk te lopen. Op vertoon van het startbewijs mochten we door het hek langs het paleis lopen. Bij de ingang staat nog een wachthuisje van de Koninklijke Marechaussee. Daar wilde ik wel wat foto’s maken. We liepen door en kwamen bij het bordes, waar de Koninklijke familie op o.a. Koninginnedag (30 april) ter gelegenheid van de verjaardag van toen Koningin Juliana, het defilé afnam. Nu mocht het publiek (in dit geval de wandelaars) op de trap staan om een mooie foto te maken. Nadat ik daar een paar foto’s gemaakt had, liepen we verder door een gedeelte van de paleistuin. In de paleistuin staan diverse beelden en ook nog een oude watertoren (zie foto en foto met tekst).
We liepen de paleistuin uit en via het bos liepen we langs Kasteel Drakensteyn richting Lage-Vuursche. Toen we in Lage-Vuursche aankwamen hadden we er 12 km opzitten, dus tijd voor een korte pauze. Eén van de wandelaars liep precies een jaar geleden ook met ons mee (we waren toen met z’n drieën) en hij vond het leuk om ons te trakteren op een kopje koffie/thee. Nogmaals bedankt voor het lekkere kopje koffie! We gingen verder en liepen via het dorp naar het Smithuyserbos waar Wolfsdreuvik  (een gemeentelijk monument) staat.
Hier was een rustpost. We hadden er 17,5 km opzitten. Ik nam van de gelegenheid gebruik om naar boven te gaan en wat foto’s van de binnen- en buitenkant te maken. De route ging verder via het Erfgooiersbos naar de A27. We liepen over de Natuurverbinding Zwaluwenberg waar tevens de splitsing zou zijn van de 25 km. Twee dames zouden hier afscheid van ons nemen. Het groepje waar wij mee liepen was erg gezellig en zij besloten om toch met ons verder te lopen. We gingen dus met z’n allen (zessen) verder. We liepen een blokje om Zwarte Berg en Hoorneberg. Dit is een mooi natuurgebied met heide en bos. We kwamen weer bij de A27 die we overstaken om naar het Dassenbos te gaan. Na 28 km kwamen we bij het Hilversume Wasmeer en namen we een korte pauze. Na de pauze liepen we door naar Theehuis ’t Hooge Erf. Hier was een controlepost en konden we ook een sanitaire stop houden. We namen hier ook nog maar even een kopje koffie/thee en liepen daarna via Landgoed Groeneveld (waar we nog een paar foto’s maakten) richting de finish. De finish bereikten wij op een bruggetje na 36 km.
We hebben met z’n zessen genoten van een hele gezellige en prachtige natuurwandeltocht.
Namens ons zessen wil ik Stichting Kiwanis bedanken voor deze mooie tocht.
Gr. Heopa en de andere vijf wandelaars!

6 Comments

 1. Hans Hermans 13 juni 2017 at 09:39

  Wat een mooi verslag van een prachtige wandeling! Nodigt uit om volgend jaar zelf mee te gaan doen. Hartelijk dank.

 2. heopa 13 juni 2017 at 19:28

  Dag Hans, Ja het is zeker een hele mooie wandeltocht geweest.
  Wij met zn zessen hebben ook goten van deze wandeling.
  Gr. Heopa

 3. joke 15 juni 2017 at 07:10

  Dank je wel voor het geweldige verslag, foto`s en verhalen onderweg. Wat zie je toch meer van de route als je de foto`s ziet; wij lopen de route maar heopa loopt rustig 25 meter terug om toch nog een foto te nemen van een huis om dan weer terug te komen bij de groep die altijd doorloopt. Dus heopa loopt meer als de aangegeven 36 km. De thee/koffie bij het theehuis was ook heerlijk, dank je wel daarvoor! gr. 1 van de dames 😉

 4. heopa 15 juni 2017 at 09:10

  Dag Joke. Wat een leuke reactie.
  En dat we met z’n zessen zo genoten hebben van deze wandeling.
  Met wandelen probeer ik ook om me heen te kijken, en hoor vaak naderhand,
  Dat de wandelaars het een en ander gemist hebben.
  Dank zij mijn verslag en de foto’s beleven ze dan toch weer z’n tocht op nieuw.
  fijn om dit dan te mogen horen / te lezen.
  Gr. Heopa /Henk

 5. Coby Van steeg 16 juni 2017 at 13:39

  Hoi henk. Inderdaad prachtige fotos, en verslag. Top weer zo als altijd.
  En een mooie en gezellige tocht met zn zessen.
  Groetjes Coby

 6. heopa 16 juni 2017 at 16:38

  Hoi Coby, ja het was super, afgelopen zaterdag.
  Mooie roette en gezellig.
  Gr. Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.