Schin op Geul, 08 augustus 2020

Het was vandaag zeer warm in de Bilt. De hittegolf was een feit.

Deze week zou dus de Heuvelland-4-Daagse plaatsvinden en wij hadden voor het eerst hiervoor een huisje in Limburg gehuurd. Helaas werd de wandelvierdaagse afgelast en besloot ik om dan verder te gaan met het Pieterpad. Op dinsdag 4 augustus heb ik etappe 10 (Swolgen-Montfort) gelopen en op donderdag heb ik etappe 11 (Montfort – Schin op Geul) gelopen. Vrijdag wilde ik de volgende etappe lopen, maar dit lukte mij helaas niet. Ik was te moe en het zou ook heel erg warm worden. Ik besloot om dan maar op zaterdag te gaan lopen. Helaas heb ik dit ook niet kunnen doen. De weersvoorspelling was zo dat het nog warmer zou worden (37 graden). Dan moet je je afvragen of het verstandig is om een lange wandeltocht te gaan maken. Als je wat jonger bent, kun je het risico misschien nemen, maar voor mij was het toch het verstandigst om het niet te doen.
Na 18.00 uur koelde het wat af en de zon ging onder en ik besloot om een avondwandeling te gaan maken. Ik nam alle spullen (voldoende water, de vlaggen en natuurlijk mocht ook knorretje niet ontbreken) mee en begon aan mijn wandeling.

Vanaf het bungalowpark liep ik een stukje door  Schin_op_Geul . Al snel liep kwam bij de brug van de Geul_(rivier)  waar ik overheen moest. En en liep richting de heuvel waar ik de hele week al op uitkeek. Iedere keer als ik die heuvel zag, wilde ik er naar toe. Na de brug liep ik een stukje langs de Geul en vervolgens sloeg ik af om de route naar boven te nemen. Langs het pad staan oude knotwilgen die zo hol waren, dat ik mijn vlaggen erin zette om een foto te maken. Na 3 km stond ik op het punt waar ik al de hele week op uitkeek. Helaas kon mijn vrouw vanuit het bungalowpark mij niet goed zien en kon ze geen foto maken (jammer!). Ik liep verder naar Berghof en ging richting Scheulder. Het was wat koeler en ik genoot van de uitzichten. Het begon wat te schemeren en dit is ook wat foto’s maken betreft weer een andere ervaring. Ik merk dat ik hier nog wel iets meer over wil leren. Ik liep al foto’s makend naar Oud Valkenburg en kwam langs Kasteel_Schaloen . Door de schemer zag het er bijzonder uit. Ik dacht alles bij me te hebben, maar ontdekte nu dat ik toch iets vergeten was: mijn zaklantaarn!
Een zaklantaarn heb je echt wel nodig bij een avondwandeling. Nou ja…….volgende keer beter.
Via het bos liep ik weer langs de Geul die ik hoorde stromen. Zo bereikte ik het bungalowpark weer.
Het was een mooie wandeling.
De Heuvelland-4-Daagse heb ik niet gelopen, maar ik heb toch 3 dagen gewandeld en genoten van het mooie Limburg.

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.