Published On: 5 december 2019By 0 Reacties on Een route in Almere

Almere, 4 december 2019

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik vandaag (woensdag) met Samen op Pad zou gaan wandelen. Indien mogelijk hebben de tochten van Samen op Pad een vaste plek in mijn wandelagenda. Door privéomstandigheden heb ik echter gekozen om een blokje in Almere te gaan wandelen en de komende weken zal ik ook iets minder gaan wandelen.
De route die ik vandaag gelopen heb, heb ik zelf bedacht.
De liep langs het Weerwater en de A6.
Op de foto’s kunt u zien dat er tussen het weerwater en de A6 flink gewerkt wordt. In 2022 komt hier de Floriade-expo-2022/. Bij Stedenwijk ging ik onder de A6 door en kwam in het Vroege Vogelbos en Beginbos (Almere-Haven). Ik liep naar de Gooimeerdijk West en de Hollandse_Brug . Hier ging ik onder de brug door naar de nieuwe wijk Almere-Duin. De naam zegt het al; je hebt hier het gevoel dat je in de duinen woont (zie foto’s). Vervolgens liep ik door  Almere_Poort. Via de rand van het bosgebied van Almere-Pampus liep ik naar de Hogering N702 en ging over het viaduct. Ik kwam in een deel van Muziekwijk en liep door naar het Beatrixpark. Vervolgens ging ik onder het spoor door en kwam in het  Joop_den_Uyl.Park. Dit park is vernoemd naar Joop den Uyl en hier staat dan ook een standbeeld van hem. Ik bereikte het centrum van Almere-Stad waar kerk ‘ Lichtboog_(Almere) staat. Deze kerk was de eerste kerk in Almere-Stad. Via de Grote Markt en het Stadhuisplein liep ik naar het Lumièrepark dat tussen Filmwijk en het Weerwater ligt. Zo kwam ik aan het einde van mijn route en zat deze wandeling er weer op.
Met deze wandeling (en foto’s) heb ik geprobeerd om een kleine rondleiding te geven door Almere.
Op mijn website kunt u nog meer verslagen van wandelingen in Almere vinden (Deze kunt u vinden om bij het vergrootglas (zoeken) ‘Almere’ in te typen waardoor deze tevoorschijn te komen).

Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.