Almere/Klarenbeek 23 maart 2018 deel 1

Vandaag ging ik naar Klarenbeek om de Kennedymars te lopen. Ik heb er al drie gelopen en dit zou dus de vierde worden. De Kennedymars van Klarenbeek had ik al diverse jaren op mijn verlanglijstje staan, maar telkens kwam er iets tussen. Ik hoorde steeds de verhalen van de wandelaars die de Kennedymars gelopen hadden en hoe enorm zij genoten hadden. Sommige wandelaars lopen wel 8 tot 10 keer per jaar een Kennedymars. Ook dit keer kon je een afstand van 110 km lopen. Deze afstand wordt vooral gelopen door jongeren en mensen boven de 70 jaar. Kijkt u  maar eens op de site van  Wandelnet  voor lange-afstand-wandelpaden.  Ik was zelf 56 jaar toen ik begon te wandelen en uit ervaring kan ik zeggen dat ik mij alleen maar steeds beter ben gaan voelen. Door middel van mijn website probeer ik dan ook door te geven dat iedereen, ongeacht je leeftijd, kan wandelen en dat het je goed doet.
Voordat we startten werd er een toespraak gehouden en werden jubilarissen in het zonnetje gezet.
Op de foto’s kunt u zien dat er wandelaars zijn die de Kennedymars al 5, 10, 100, 150 en zelfs 225 keer gelopen hebben. Het is zo dat een Kennedymars alleen als gelopen telt, als deze in je wandelboekje afgestempeld is.
Ondertussen was het tijd geworden om het startsein te geven voor de 80 km. De 110 km wandelaars waren al om 15.30 uur gestart. De route bestond uit vier lussen van 20 km. Het was donker en daardoor kon ik helaas niet zoveel foto’s maken.
De eerst lus ging via Wilp-Achterhoek (gemeente Voorst). Bij de Kaasboerderij werd warme chocolademelk en een stukje kaas uitgedeeld. Daarna liepen we richting Apeldoorn waar we in buurthuis Samuel een rustpost hadden. Hier werd bouillon, koffie/thee en een koek uitgedeeld. Na de rust liepen we weer naar Klarenbeek en zat de eerste 20 km er op. We gingen op pad voor de tweede lus. Het was nog steeds donker waardoor we nog steeds niet zo veel konden zien van de omgeving. We kwamen bij een bijzondere rustpost bij de Familie Koets. Zij hadden ruimte beschikbaar gesteld voor de wandelaars. Op de foto’s kunt u zien dat zij een bijzondere verzameling hebben. Hier zouden we na 8 km wandelen weer langskomen. Doordat het nog donker was, miste ik het bord met de plaatsnaam ‘Klein-Amsterdam’ waar we een tijd doorheen gelopen hebben. Na de tweede rust liepen we weer richting Klarenbeek waar we soep en brood kregen. De eerste 40 km waren gelopen en we waren nu op de helft. De nachtwandeling zat er op.

In het volgend verslag (deel 2) kunt u over de dagwandeling lezen.
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Lips Roos 30 maart 2019 at 18:25

    Mooi dat je ‘m uitgelopen hebt maar volgens mij heb je de 2 lussen door elkaar gehaald, dat oersaaie industriepark in Apeldoorn zat namelijk in de 2e lus. Keep on walking!

  2. heopa 1 april 2019 at 11:28

    Dag lips Roos, dank je wel voor je reactie,
    Alsc het me lukt zal ik er nog even naar kijken. gr. van Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.