Published On: 1 oktober 2016By 1 Reactie

Almere, 1 oktober 2016

Vandaag ben ik met Irene naar Epe afgereisd om daar de 55e Veluwe Herfstkleurentocht (georganiseerd door wandelsportvereniging “WIOS”) te lopen.
Hoewel de herfst officieel al begonnen is, was daar vandaag niet veel van te merken.
Ik had een lange broek en een T-shirt met korte mouwen aangetrokken. Doordat het regende had ik ook regencape meegenomen. Toen we in Epe aankwamen, was het net droog geworden.
De startlocatie bij Kampeerboerderij “De Berghoeve” was gezellig en leuk ingericht en er waren veel leuke en lekkere dingen te koop.
Klokslag 9.00 uur werd de route uitgedeeld. Dit keer kregen we de route in een boekje. In het midden van het boekje zat een gekleurde pagina met hierop de afbeelding van 24 paddenstoelen met namen.
Met het aanbreken van de herfst, breekt ook de paddenstoelentijd weer aan en het leek me dan ook erg leuk om dit met u te delen (zie foto). Er lagen ook nog losse bladen met info die meegenomen mochten worden en ook deze heb ik op de website gezet. Misschien is het leuk om deze uit te printen en mee te nemen als u in de bossen gaat wandelen. Natuurlijk ook altijd leuk om aan kinderen te geven.
De start was heel gemoedelijk. Niemand stond te dringen en uitdelers werden niet omver gelopen (helaas maak ik dit wel eens anders mee). Iedereen vertrok dan ook op de afgesproken tijd. Soms gebeurt het wel dat wandelaars geen geduld hebben om even te wachten en te vroeg vertrekken. Dat is best jammer want iedereen loopt dan zover uit elkaar. Verder loop je het risico dat rustposten nog niet open zijn.
De omgeving rond de startplaats is zo mooi dat er voor gekozen was om alle rustplaatsen bij de start- & finishlocatie te houden. Dit kon heel goed doordat er voor de 30 km drie lussen uitgezet waren. De eerste lus ging richting Tongeren. Dit was een heide en moerasgebied. Hier is op paaltjes een houten pad aangelegd waar je overheen kunt lopen . Het is een prachtig stukje natuurgebied.
De tweede lus was een bosgebied. Het was tijdens het lopen van de eerste twee lussen duidelijk te zien dat er zwijnen en reeën moesten zijn, helaas heb ik er geen gezien.
De derde lus ging richting Wissen. Deze lus ging meer langs mooie boerderijen. Het waren dus drie heel verschillende lussen. Het was zeer de moeite waard om deze wandeltocht te lopen. We kwamen om 15.30 uur bij de finish aan. Toen wij om 15.45 naar de auto liepen, begon het pas te regenen.
Behalve een mooie wandeltocht hadden we dus ook prachtig wandelweer. De regencape heb ik niet nodig gehad!
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van W.I.O.S. Epe.
Voor nog meer wandeltochten van de KWBN rond Epe, heb ik hier een link voor u.
Neemt u vooral eens een kijkje!
Gr. Heopa

One Comment

  1. Diana Liesdek van der Sanden. 3 oktober 2016 at 16:13

    Hi pappa
    De foto’s zijn mooi
    En leuk we hebben ze bekeken.

    Groetjes van Harold & Diana

Leave A Comment