Published On: 7 juni 2017By 2s Reacties

Almere, 7 juni 2017

Vandaag is het woensdag, dus loop ik weer de wandeling van ‘Samen op Pad’.
De tocht van vandaag, ‘De 5e Erfgooierstocht’ startte in Huizen.
Hoewel het weer niet echt mee zat en men verwachtte dat er veel mensen thuis zouden blijven, waren er toch nog 69 wandelaars die het weer trotseerden. Het waaide hard (er waren ook windstoten) en het regende.
De wandeltocht begon en we liepen om het centrum van Blaricum heen richting Laren (NH), waar we na 11,5 km bij de ‘Boshoeve’ de grote rust hadden. We konden hier e.e.a. bestellen voor de lunch. Na de rust gingen we richting Eemnes. Voordat we onder de A27 doorgingen liepen we over de Laarderweg. De Laarderweg was, voordat de A27 er was, de verbindingsweg tussen Laren en Eemnes. Nu is deze weg (via een tunneltje) alleen voor voetgangers en rijwielen bestemd. Toen we uit het tunneltje kwamen, liepen we 2,5 km door een strook natuurgebied. We gingen daarna over de A27 heen en aan de andere kant van de weg ging de route verder richting Bijvanck- Blaricum.
Onderweg werden we getrakteerd op een pakje fris naar keuze en een overheerlijke, nog warme appelbeignet. Via deze wijk liepen we naar het Gooimeer. Toen we langs het Gooimeer liepen, zagen we aan de overkant Almere-Haven en in de verte , bij het NS station in Almere-Centrum, het grote WTC gebouw. Dit gebouw is 120 m hoog en is daarmee het hoogste gebouw in Flevoland.
We liepen door tot aan Gooierhoofd. Hier kregen we weer een kleine traktatie naar keuze.
Vanaf dit punt liepen we richting de finish.
Ondanks het weer, gelukkig was het ondertussen droog geworden, was het ook nu weer een mooie wandeltocht. De tocht was door Klaas en Veronica Bunschoten uitgezet en Coby had de lekkere traktaties verzorgd.
Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwers, de verzorging en natuurlijk het bestuur van ‘Samen op Pad’. Het was eer een mooie wandeling!!
Tot de volgende tocht in Zijderveld!
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Ria 8 juni 2017 at 13:28

    Het zijn weer mooie foto’s Henk.

  2. heopa 8 juni 2017 at 20:18

    Dankje wel Ria, tot de volgede wandeling gr. Henk

Leave A Comment