Published On: 14 juli 2022By 2s Reacties

Almere, 14 juli 2022

Vandaag weer een wandeling naar Expo 2022 De Floriade in Almere Stad.

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die sinds 1960 één keer per tien jaar in een Nederlandse plaats wordt gehouden. Heopa heeft al een paar keer over de Floriade gelopen en daar op zijn eigen manier over geschreven. U kunt hier het verhaal van een ander lezen.

Vanaf de ingang liep Heopa naar de grote glazen kast waar weer heel veel bloemen en planten in bloei staan. Ook zijn er diverse kunstwerken te bewonderen. Soms vraag ik aan andere gasten hoe zij het op de Floriade vinden. Elke keer weer krijg ik te horen dat het prachtig en geweldig is en dat men loopt te genieten enz. Na de glazen kast liep ik zigzag over het terrein om u te laten zien dat het echt de moeite waard is om dit zelf allemaal te komen bewonderen. Het is geen park of bos, maar een zeer prachtig gebied (zeg maar landgoed) met een groot assortiment aan grote en kleine bloemen, struiken en bomen. Dan zijn er ook nog al die paviljoens uit binnen- en buitenland die hun kennis hier presenteren. Ook kunt u een ritje in de kabelbaan maken. Wilt u ook genieten van al deze pracht, kom dan naar Almere (de nieuwe stad die op de bodem van de Zuiderzee is gebouwd) en bezoek de Floriade. De Floriade is tot 9 oktober 2022 geopend. Nu staat alles nog in bloei, maar richting de herfst veranderen alle planten, bomen en struiken ook weer. Dus wilt u alles nog in bloei zien, kunt u beter niet al te lang wachten.
Ik hoop dat ik u door mijn foto’s op het idee kan brengen om naar deze prachtige Floriade te komen.
Als u geweest bent, mag u uw mening op deze website plaatsen.
Heopa wenst u veel kijk- en leesplezier.
Gr. Heop

2 Comments

 1. Margo van Beem 15 juli 2022 at 07:49

  Ik ben benieuwd! Ik maakte een foto van u op de Floriade in de tuin van Lageschaar. Ik hoop dat u heeft genoten van de Floriade en ‘onze tuin’; de Wilde Weelde Stad!

 2. heopa 15 juli 2022 at 09:29

  Goede dag, dank U wel voor Uw snelle reactie.
  Ja de foto’s zijn leuk geworden , en staan op de website.
  Wat staat alles er mooi bij he.
  U mag oo iets over Ue tuin op de Floriade op deze website zetten hoor.
  Dat is alleen maar goed voor de bezoekers en voor de Floriade.
  Gr van Henk van der Sanden / Heopa

Leave A Comment