Published On: 1 juli 2017By 0 Reacties

Almere, 1 juli 2017

Het is voor veel wandelaars een traditie om vlak voor de Apeldoornse- en Nijmeegse 4 Daagse de Gooiwandeltocht, georganiseerd door F.K.C. ’t Gooi, te lopen. Na deze wandeltocht nemen de wandelaars vaak een rustperiode om goed uitgerust aan bovenstaande 4 daagse tochten te kunnen beginnen. Ik heb dus ook voor deze wandeling gekozen. De route zou voornamelijk over de heide en door de bossen van het Gooi gaan. De start vond plaatst bij de kantine van Camping De Fransche Kamp. De Franse-Kamp is een natuurgebied en kampeerterrein gelegen in het Spanderswoud bij Bussum.
Via de Natuurbrug Zanderij kwamen we op de Westerheide. Hierna liepen we via Zuiderheide langs het Laarder Wasmeer en gingen over de A27 om na 9 km de eerste rustpost te bereiken. We gingen verder door het bosgebied van Hooge Vuursche en Lage Vuursche. We liepen verder door verschillende bosgebieden waaronder het Erfgooierbos, Smithuyserbos, Hilversums Wasmeer en Dassenbos. We kwamen weer bij de A27 die we overstaken en we liepen verder door Zwarteberg en Hoorneboegse Heide. We gingen door een klein stukje van Hilversum. Bij de Kloosterlaan is een vijver waar een dame de ganzen en eenden aan het voeren was.(zie foto). De route ging verder door het Corverbos. Na het Corverbos kwamen we langs  beeldentuin-de Zanderij.. Je kunt hier ook wat eten en/of drinken. Ik nam hier even de tijd om wat foto’s te maken. Het is zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan. We vervolgden onze route en liepen via slingerpaadjes over het mooie landgoed van Spaanderswoud. Zo bereikten we na 40 km de finish. Ik heb de laatste tijd veel door het Gooi gelopen en kom dus regelmatig op dezelfde plaatsen. Ondanks dat ik hier nu vaak geweest ben, blijft het een mooi natuurgebied!
De dag begon met een beetje regen, maar het is uiteindelijk een mooie wandeldag geworden.
Heopa houdt nu even een wandelpauze. Mijn eerst volgende wandeltocht is, zoals u misschien al begrepen heeft, de Apeldoornse 4 Daagse (4 x 30 km). Het wordt voor mij de eerste keer dat ik deze 4 Daagse ga lopen. Hierna volgt dan de Nijmeegse 4 Daagse, waar ik 4 x 40 km ga lopen.
Vanaf 10 augustus hoop ik dan de Heuvelland 4 Daagse (minimaal 4 x 28 km) te gaan lopen. Deze tocht is echt een aanrader. Hierna hoop ik vanaf 22 augustus nog de IJzer in België (4 x 32 km) te gaan lopen. U ziet dat ik nog aardig wat op het programma heb staan. Via mijn verslagen en foto’s hoop ik u allemaal te kunnen laten meegenieten van deze mooie wandeltochten.
Wellicht lijkt het u ook leuk om te gaan wandelen. Ik nodig u van harte uit om ook een wandeltocht te gaan lopen. De afstand maakt niet uit. Er zijn tochten van 5 km, 10 km, 20km, 40 km of meer. Belangrijkste is dat u lekker in beweging bent en kunt genieten van alles wat u tegenkomt.

Gr. Heopa

Leave A Comment