Almere, 17 maart 2018

De wandeltocht die ik vandaag gelopen heb, werd verzorgd door Wandelsportcentrum  wsc De Verbinding De Gooise Lente Wandeltocht startte bij hotel De Drie Dorpen in Ankeveen. Er kon al om 7.30 uur gestart worden, dus dat betekende dat ik vroeg moest opstaan. Ik wilde vandaag de 40 km gaan lopen omdat ik op 23/34 maart de Kennedymars in Klarenbeek ga lopen. De wandelaars met wie ik vandaag zou wandelen, wilden graag de 33 km lopen en ik besloot om mij aan te passen en dus ook de 33 km te gaan lopen. Ik kwam echter een bekende wandelaar van o.a. de Samen Op Pad tochten tegen en hij vertelde dat hij de 40 km ging lopen. Na overleg ging ik met hem mee en kon ik toch de 40 km lopen.
Het was erg koud en er waaide een stevige oostenwind. Al snel liepen we het bos van Landgoed Spanderswoud in. Ook in dit bos zijn diverse grote, oude bomen omgewaaid (Ik heb in diverse bossen gewandeld de laatste tijd en het is in al die bossen goed te zien dat de wind flink toegeslagen heeft).
Dit geeft andere bomen en planten wel de kans om te gaan groeien en bloeien. Zo kunnen we blijven genieten van onze Hollandse landschappen en bossen. We genoten dan ook weer van de prachtige omgeving. We liepen om Hilverbeek naar Gooilust en Corverbos. We kwamen bij de tweede rustpost die bij Beeldentuin de Zanderij was. Ik maakte even een paar foto’s en liep direct weer verder. We kwamen in het gebied van Spanderswoud. Na 3 km gingen we via een wildviaduct over het spoor en kwamen in het gebied van de Bussumerheide. We kwamen bij de 3e rustpost die bij Korfbalvereniging Hilversum was. We namen hier even pauze. Ik kwam diverse bekende wandelaars tegen. Na de rust liepen we over de Zuiderheide (foto 42). Het is de moeite waard om de info op het bord even te lezen. Hiervoor kunt u de foto vergroten. Een stukje verder kwamen we langs de schaapskooi waar de koeien en schapen net vers hooi hadden gekregen (zie foto’s). We kwamen langs Theehuis ’t Bulk waar weer een rustpost was waar we geen gebruik van maakten. We liepen verder over de Westerheide. Na 30 km gingen we even op een bankje zitten om wat uit te rusten. We hadden de wind in de rug. Toen we verder gingen, kwamen we weer op de Bussumerheide. Aan de rand van Bussum-Zuid passeerden we een oude watertoren. We staken de N524 over en kwamen in het bosgebied Kamphoeve, Fransche kamp en Spanderswoud (Dit gebied valt onder natuurmonumenten. We passeerden diverse gebouwen van natuurmonumenten waar je jezelf kon opgeven als lid van Natuurmonumenten). Aan de rechterkant zagen we het drassig natuurgebied Boekesteijn. Als je geluk hebt, kun je hier diverse vogels spotten. Dat geluk hadden wij nu helaas niet. We liepen naar de finish en zo kwam er aan deze koude lente(winter)wandeltocht weer een einde.
Mijn dank gaat uit naar de parcousbouwer en het bestuur van Wandelsportcentrum De Verbinding.
Het was een prachtroute.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.