Almere, 18 maart 2017
De wandeltocht van vandaag startte vanaf Hotel/restaurant ‘de Drie Dorpen’ te Ankeveen .
Dit was een schitterende locatie en ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor de gastvrijheid waarmee wij ontvangen werden.
Om 8.10 uur begonnen Irene en ik aan de wandeling. De weervoorspelling was slecht, maar op het moment dat wij gingen wandelen was het zo goed als droog en was er vrijwel geen wind. Al snel kwamen we in het prachtige natuurgebied Spanderswoud . Het Spanderswoud is een bosgebied met in het centrum een klein heideveld en aan de Hilversumse zijde een aantal grillig verlopende waterpartijen. Oorspronkelijk was het een productiebos van loof- en naaldhout. Sinds 1981 is gewerkt aan een omvorming naar natuurlijk bos. Het einddoel van deze omvorming is een bos met inheemse boomsoorten dat zichzelf in stand kan houden. Door het omtrekken van bomen en het laten liggen van geveld hout, zijn meer diersoorten in staat om schuil- en broedgelegenheid te vinden en krijgen planten en jonge bomen groeikansen. Ook is hier een wildviaduct gebouwd zodat de dieren veilig kunnen oversteken (en wij dus ook). We liepen achter Hilversum om naar de Zuiderheide. Onderweg kwamen we Schotse Hooglanders tegen (Wat zijn dit toch een pracht beesten). Na ongeveer 14 km naderden we theehuis ’t Bulk. Irene had trek in een kopje soep en bestelde kippensoep. Toen er na een kwartier nog geen soep was, vroeg Irene er om. Het bleek dat de soep nog warm gemaakt moest worden. Toen de soep geserveerd werd, was deze dan ook zeer heet. Het was de moeite waard om zolang te wachten, want de soep was goed gevuld met grote reepjes kip (zie foto). Volgens Irene smaakte de soep ook heel goed. In plaats van de geplande stop van 10 á 20 minuten duurde het ongeveer een uur voordat we weer verder konden. Na ongeveer
4 km ging de route via een tunneltje onder de N525 door richting Bussum. Via de Westerheide kwamen we bij de Bussumerheide. Ook hier hebben we een flinke lus gelopen. We liepen aan de zuidkant van Bussum naar de Watertoren. en toen verder naar de rand van Bussum Zuid. Hier staken we de N524 over en liepen over de Franse Kampheide weer naar het Spanderswoud. Na dit mooie bosgebied liepen we langs het gebouw van Natuurmonumenten en kwamen weer bij Ankeveen uit. We hoefden nu alleen nog naar de finish te lopen. We zouden ongeveer 26 km lopen, maar doordat we zeker twee keer verkeerd gelopen waren, stond de teller bij de finish dus op 28 km.
Het was weer een pracht wandeling en het is zeker de moeite waard om deze nog eens te gaan lopen.
Mijn dank gaat uit naar het bestuur van Wandelsportcentrum De Verbinding.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Ria van Ravenhorst 20 maart 2017 at 07:09

  Mooie foto’s Henk. Voel je je iets beter als zaterdag?

 2. heopa 20 maart 2017 at 14:51

  Dag Ria, dank voor je reactie. Het was een mooie, bos en heide wandeling. en het weer viel erg mee , met wat ze voorspeld hadden.
  Gr Henk

 3. irene 22 maart 2017 at 13:30

  Het zijn hele mooie foto,s geworden Henk.
  Ik hoop dat je je weer beter voeld dan zaterdag.
  Doe de groetjes aan Ria en hopelijk gaat ze nog een keer met Martien een korte tocht lopen.
  Ik hoor wel weer van je wanneer en waar we gaan wandelen.
  Nu aankomend weekend bezet.

  Groetjes van Irene en Martien.

 4. heopa 22 maart 2017 at 19:45

  Dag Martien en Irene. Dank jullie wel voor het compliment, over de foto’s.
  Hoe mijn lichaam reageert, het zij zo ik moet er mee leren leven.
  Vandaag dacht ik wauw het gaat goed maar na 14.00 werd het weer minder.
  Maar ik blijf wandelen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.