Published On: 25 januari 2021By 0 Reacties

Almere, 22 januari 2021

Vandaag ben ik weer verder gegaan met serie 41 (tocht 7) van RS80.
Deze tocht startte bij  de Goudse Cricket & Footballclub Olympia  in Gouda.
We liepen dit keer niet door de stad, maar rond de plassen. Als snel liepen we de Breevaartbrug over
en daarna moesten we twee keer rechtsaf. Het is een kwestie van opletten, maar wij gingen linksaf en liepen de Wethouder Ventweg op. Het moest zo zijn, want halverwege zagen we op het pad naast een huis een rek met verschillende vogelhuisjes (zie foto’s). We raakten (op afstand) in gesprek met de eigenaresse. Zij vertelde dat er binnen nog meer spullen staan en gaf ons een folder mee. Ik was echt helemaal weg van een vogelhuisje dat ik eigenlijk wel wilde kopen, maar we moesten echter nog
25 km lopen en gingen dus verder (op de goede route). We gingen weer richting de brug, maar nu gingen we er onderdoor. Aan de linkerzijde zagen we de Breevaart met Gouda aan de overkant. Aan de rechterzijde zagen we Elfhoeven en de ’s Gravenbroekplas. We kwamen bij Reeuwijk en sloegen rechtsaf en liepen om de plas Ravenberg. We kwamen bij De Steupel en mochten in een privé tuin zitten om pauze te houden. Er stonden twee mooie bankjes en een tafel met flesjes water. We hadden zelf koffie bij ons en rustten even uit. We waardeerden het enorm dat deze mensen dit aanboden (zie foto). We vervolgden de route en liepen verder naar Reeuwijkse hout. Hier was een koffie to go die we oversloegen. Bij Landal mochten we gebruik maken van het toilet. De route ging verder door het natuurgebied van Reeuwijkse Hout, om de surfplas en dan naar de Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein. Via een drassig en natte Kleidijk (De Prinsendijk) kwamen we bij Gemaal Lange Weide en uitkijkpost Aalscholvers. Ik ging eerst naar boven om foto’s te maken en toen ik beneden kwam, was het tijd voor een boterham en een cup a soup. Na de rust liepen we naar Driebruggen. Het was een hele smalle dijk/weg waar diverse bedrijven staan. Het is echt onbegrijpelijk dat hier grote vrachtwagens rijden. Dit veroorzaakt vaak problemen voor het verkeer. Een stukje verder liepen we door Hogebrug en daarna moesten we linksaf de Twaalfmorgenweg op. Toen we bij de boerderij waren, keek ik al rond, maar ik zag niets wat een verwijzing was naar de herkomst van deze Twaalfmorgenweg. Ik vroeg het een paar keer aan mensen die we onderweg tegenkwamen en zelfs aan bewoners. Ook zij wisten het niet. Een stukje verder zag ik een ijzeren bord met de naam en zag dat het stuk natuurgebied ook zo heet. Thuis keek ik maar eens op internet vond toch een link. We liepen door het Goudse Hout richting Gouda. We waren al om 13 kavels/plassen en door verschillende buurtschappen gelopen. Ieder buurtschap en ieder plas heeft zijn eigen naam. Nu heet het Reeuwijkse Plassen en hier om heen zijn veel drassige natuurgebieden. Voor meer info kunt u hier klikken. We kwamen weer op de Wethouder Ventweg en besloten om nog even langs het huis met de vogelhuisjes te gaan. Ik besloot om een leuk en apart vogelhuisje (een klomphuisje) te kopen. De opbrengst is voor een goed doel (Medair). Medair is een door christelijk geloof geïnspireerde noodhulporganisatie die lijden verlicht op enkele van de meest afgelegen en ontwrichte plaatsen ter wereld.
Hierna gingen we naar de finish. Het was een mooie, prachtige route en het is zeker de moeite waard om deze route ook tussen mei en september te lopen. Ik wil de parcoursbouwer (Frans Pas en Ineke Gerritsjans) en andere leden van het bestuur van RS80 bedanken voor deze mooie route.
Toen ik thuiskwam kon ik het niet laten om het vogelhuisje direct op te hangen. Ik heb een mooi plekje gevonden (zie foto).

Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

A

A

Leave A Comment