Almere, 8 maart 2017

Volgens het weerbericht zou het vandaag een regenachtige dag worden. Vaak valt het wel mee, dus vandaag toch op tijd opgestaan om even naar buiten te kijken en…….ja hoor, het regende.
Ik ben toch richting Blaricum gereden om wandelaarster Coby op te halen en door te rijden naar Renswouden. Onderweg zeiden we nog tegen elkaar dat het we toch wel gek waren om met dit weer te gaan wandelen. We waren ook echt benieuwd of er veel wandelaars zouden komen. Toen we aankwamen was het erg rustig, maar al snel druppelden de wandelaars binnen. Om 10.00 uur waren er toch nog 80 wandelaars! Ook het bestuur van ‘Samen op Pad’ had dit niet verwacht.
Voordat we vertrokken werd Dhr. Fred Boekhoorn in het zonnetje gezet. Hij mocht een oorkonde in ontvangst nemen. Hij had op 22 februari 2017 zijn 120e wandeling van ‘Samen op Pad’ gelopen.
De start was buiten de bebouwde kom van Renswoude en we liepen dan ook eerst richting Renswoude. Even voor Renswoude gingen we linksaf richting de Groeperkade. De Groeperkade is de tweede keerkade in de Grebbelinie. Over de Liniedijk liepen we naar de autorust. Deze bereikten we na 6 km. Doordat het regende mochten we in een stal van de boerderij schuilen. Dit werd zeer op prijs gesteld.
Boer en boerin, hartelijk bedankt! Na deze rust liepen we via het Jaagpad naar Scherpenzeel. Onderweg kwamen we mooie boerderijen en oude bunkers tegen. In deze omgeving zie je ook altijd veel knotwilgen. Knotwilgen zijn altijd weer mooi om te zien. Toen we Huize Scherpenzeel voorbij waren, liepen we dwars door het dorp naar de grote rustpost bij de ‘Breehoek’. Dit is een groot cultureel centrum. Onderweg zagen we nog het huisje waar één van de wandelaars geboren is. Dit moest ik natuurlijk even op de foto zetten. Na de grote rust liepen we via de Groepsdijk en de Slaperdijk weer naar de finish. Het heeft de hele dag geregend en we liepen dan ook te soppen in onze schoenen. Toch was dit een prachtige route, die we niet hadden willen missen.
Mijn dank gaat weer uit naar de parcoursbouwer en het bestuur van ‘Samen op Pad’!
Verder wil ik u nog even attenderen op de laatste foto die ik gemaakt heb. Op deze foto staat een mooi verslag van de parcoursbouwer. Dit is zeker de moeite waard om te lezen.
Gr. Heopa

6 Comments

 1. Ria 9 maart 2017 at 18:43

  Henk weer top gedaan. Ondanks de regen mooie foto’s.

 2. coby van steeg 9 maart 2017 at 20:09

  Hoi henk, er kwam geen einde aan de regen, maar toch hele mooe fotos en een pracht tocht, maar ik was blij dat ik daarna een hele hete douche kon nemen, super gedaan weer.

 3. heopa 9 maart 2017 at 20:42

  Dag Ria, Dank je wel voor je reactie. Het weer moet je maar op de koop toe nemen , het hoort bij ons Hollandse klimaat toch?
  Gr. Heopa / Henk

 4. heopa 9 maart 2017 at 20:46

  Dag Coby, ondanks de pijn in je knie, toch 24 Km gelopen!
  Wat ben jij een door zetter!
  Soms zit het weer mee en soms niet. maar ja ze kunnen zo veel voor spellen ,maar het weer doet wat hij wil toch.
  Gr. Henk / Heopa
  Ps.Beterschap met je knie, even goed laten genezen en dan weer langzaam op bouwen.

 5. Marian en Wim Brundel 9 maart 2017 at 22:43

  Hallo Henk het zijn weer prachtige fotos het waswel een beetje er nat maar toen wij thuis waren snel douche de moderige kleding in de wasmachine en het was weerdroog enwarm.
  Groetjes Marian en Wim.

 6. heopa 9 maart 2017 at 23:58

  Dag Wim en Marian,
  Dank voor de reactie op de website.
  Het is altijd fijn als de wandelaar ook een berichtje zetten.
  Gr van Henk / Heopa en tot de volgende wandeling.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.