Almere, 14 februari 2018
De wandeltocht van Samen op Pad startte vandaag vanaf Partycentrum De Molen in Harskamp.
Het was mooi weer en de temperatuur was -2 graden. Toen ik het partycentrum binnenliep, was het al vrij druk. In de hal zag ik een mooi tafereeltje aan de muur hangen. Het deed mij iets, dus ik maakte er een foto van.
Om 10.00 uur startte de 4e Woestijntocht, die uitgezet was door Casper. We vertrokken met 112 wandelaars. Voordat we gingen lopen, maakte ik nog even een foto van de molen die ik zag staan.
We waren nog maar net aan de wandel toen ik zag dat iemand ook gebruik maakte van het mooie weer. Er hing namelijk een grote was buiten. Het valt me op dat ik dit tegenwoordig niet zo heel veel meer zie. Ik kwam vroeger veel op Urk en dan zag je vooral op de maandag (wasdag) vaak de was tussen twee palen in de straten en steegjes hangen. Het was net een vlaggenparade, maar dan van wasgoed.
Na 3,5 km was er al een autostop en werd er wat lekkers uitgedeeld. Na de stop gingen we de Kootwijkse Veluwe op en liepen verder naar Kootwijkerzand Kootwijkerzand. Kootwijkerzand is 700 hectare groot en het is een stuifzandgebied met veel heuvels en zandkommen. Er lag hier en daar wat restanten van de sneeuw en dat maakte deze route extra mooi. Wat dan ook te zien is op de foto’s. We liepen verder door het bos en kwamen bij de zandvlakte. We zagen prachtige vergezichten. Hier en daar moesten we een heuveltje op om nog meer te genieten van de omgeving. Wat is dit een mooi natuurgebied. Na 8 km bereikten we een uitkijktoren. Deze uitkijktoren is de vervanger van een oude toren die wegens houtrot weg moest. De uitkijktoren is 13,5 km hoog en staat op de grootste zandverstuiving van West Europa. We kregen de gelegenheid om naar boven te lopen en even van het uitzicht te genieten (zie foto’s). We vervolgden de route naar het dorp Kootwijk waar we in restaurant ’t Hilletje onze grote rust hadden. ’t Hilletje is een leuk en klein restaurant. Na de rust liepen we via de zandverstuiving naar Radio-Kootwijk . Het is een groot, zwaar betongebouw met veel ramen. Het is gebouwd tussen 1920 en 1923 en is nu een rijksmonument. De eigenaar is Staatsbosbeheer. Het was helaas gesloten. Toen we verder liepen door het bosgebied, renden er plotseling een heel stel wilde zwijnen met hun jongen over. Ik heb hier foto’s van gemaakt en u moet even goed kijken, maar ze staan er echt op! Na 21 km hadden we weer een autostop. Er werd fris en verschillende koeken uitgedeeld. Na de pauze ging de route weer richting de finish. Wat was het weer een prachtige wandeltocht. Ik heb enorm genoten en heb dan ook veel foto’s gemaakt. U kunt dus vanuit uw stoel nog heerlijk nagenieten. Sommige mensen zeggen wel eens dat ze vinden dat ik te veel foto’s maak, maar er zijn ook mensen die naar de foto’s kijken en graag een foto willen hebben voor hun archief of om in hun wandelboekje plakken als ze zien dat zij zelf op de foto staan.
Het is toch fijn om op deze manier terug te kunnen kijken op een mooie wandeldag. Ik wens u veel kijkplezier en graag tot een volgende keer.
Ik wil nog even het bestuur van Samen op Pad en Casper bedanken voor deze mooie wandeltocht! Het was een topdag!
Gr. Heopa

Ik wil u nog even attenderen op een foto van een wandelaarster met een poster op haar rug. Op de poster wordt aandacht gevraagd voor Sharon’s warriors, fight against lyme. Sharon is lyme patiënt en zoekt mensen die een loper uit haar team willen sponsoren tijdens een wandeltocht. In dit geval gaat het om Rina Prins. Zij doet op 14 april mee met een wandelevent om geld op te halen voor Sharon. Dit geld is om (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoek e.d. te bekostigen. Ik heb een link Sharons-Warriors voor u waarop u meer kunt lezen over het wandelevent op 14 april en hoe u zich kunt opgeven om sponsor te worden.

6 Comments

 1. Aalt koopman 15 februari 2018 at 22:31

  Zijn weer super foto,s Henk !

 2. Ria 16 februari 2018 at 07:35

  Goede mooie foto’s. Je bent er maar druk mee??

 3. heopa 16 februari 2018 at 07:51

  Dank je we Aalt.

 4. heopa 16 februari 2018 at 07:52

  Dank je wel Ria . ja het was weer een hele klus.
  Gr Henk

 5. Coby Van steeg 17 februari 2018 at 20:53

  Wat een mooie fotos van de zandvlaktes en die sneeuw.
  Supertocht geweest.

 6. heopa 17 februari 2018 at 22:01

  Hoi Coby, Top dank je wel voor je reactie.
  Het was een super tocht.
  En super mooi wandel weer voor tijd van het jaar.
  gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.