Almere, 23 januari 2023
Voordat ik ga schrijven over mijn wandeling van vandaag, wil Heopa iets over zichzelf vertellen.
Op 1 mei 2005 was mijn eerste lange wandeling direct al 42,5 km. Samen met Trimslim in Almere gingen we oefenen voor de Nijmeegse 4-daagse. Nog niet eerder had ik zoveel kilometers op één dag gelopen. Het was een zeer goed georganiseerde wandeling in Zwolle (ik heb hier helaas geen foto’s van). De Nijmeegse 4-Daagse brak aan, maar door de hoge temperaturen werd de deze na de eerste wandeldag al afgelast. In 2006 begon Heopa weer te wandelen en hij ging foto’s maken onderweg. Zo is, mede door één van mijn schoonzoons, deze website ontstaan. Heopa heeft in de afgelopen jaren gemerkt dat wandelen erg goed is voor het hele lichaam. Ook is het goed voor de drukte in je hoofd. Door middel van deze website wil Heopa aan zowel jong als oud (wat is oud) laten zien hoe mooi Nederland is. Zo heb ik (Henk v.d. Sanden/Heopa) ondertussen veel volgers gekregen en heb ik in diverse (wandel)bladen gestaan. Ook ben ik bij omroep Flevoland geweest. Heopa woont in Almere en heeft ook hier al veel wandelingen gemaakt.

Almere blijft echter groeien en veranderen. Je kunt er genieten van de natuur die steeds mooier wordt en ook is er een groot assortiment aan huizen, gebouwen etc.
Heopa wil proberen een serie wandelingen in Almere opnieuw te gaan lopen. U kunt dan zien hoe Almere uit het water is ontstaan.
Vandaag heb ik u meegenomen vanuit Filmwijk. Ik ging over de Nieuwe Weerwaterbrug en over het Utopia eiland. Op dit gedeelte staan diverse kunstwerken die neergezet waren voor de Floriade. Ik hoop dat deze bijzondere kunstwerken ook blijven staan.  Op dit eiland komt ook een hele nieuwe woonwijk (‘Hortus). De route ging verder over de A6 naar het Vroege Vogelbos, het Beginbos en vervolgens langs de wijk de Gouwen, de Stijger en tenslotte over de A6 weer naar Filmwijk.
Dit was wandeling nummer 1 van de serie wandelen in en rond Almere.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.