Vogelenzang, 12 februari 2022

Vandaag heb ik een zelfgemaakte route gelopen. Ik heb voor het eerst een route gemaakt op route.nl.  Ik startte bij familiecamping Vogelzang. De camping was gesloten dus ik parkeerde de auto aan de kant van de Tweede Doodweg. Van hieruit liep ik naar de Zilk en naar de N206 . Het was mooi zonnig en fris weer en op de velden lag de rijp van lichte nachtvorst. Mijn route ging onder de N206 door en ik kwam bij ingang De Zilk van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ik kon hier doorlopen omdat ik een jaarkaart heb. Met een jaarkaart kun je hier namelijk zoveel wandelen als je maar wilt en je ondersteunt hiermee dit gebied. Als snel zag ik de reeën en herten. Het is echt prachtig om te zien. Via Groen Kijkberg en Pannelanderberg ging de route slingerend naar Zandvoorterberg en de rand van Zandvoort. De hele route zie je dus herten en reeën, maar ook prachtige robuust gevormde bomen. Elke boom weer anders. Via tootjesberg en Westerkanaal kwam ik bij een afslag Zandvoort aan Zee, Zuid die naar het strand gaat. Het laatste gedeelte van het pad was helemaal vol gewaaid met duinzand (zie foto’s). Eenmaal op het strand aangekomen, kon je zien hoe de storm van 31 januari 2022 over een lengte van enkele kilometers de duinen weggeslagen heeft (zie foto’s). Op zee waren een paar mensen aan het windsurfen en ik kreeg het voor elkaar om er één op de foto te zetten terwijl hij boven het zeewater uitkwam. Na 3 km tegen de koude wind ingelopen te hebben ging mijn route weer door de duinen. Ook hier is het pad naar de duinen volgelopen door het duinzand. Zo ging de route weer door het Amsterdamse Waterleidingduinengebied waar ik weer kon genieten van de vele reeën en herten.

Bij Boshut ‘t Pannelland verliet ik dit prachtige gebied en liep om het landgoed ‘Thuis te Vogelenzang’ heen weer terug naar de auto. Het was een superwandeling en ik heb enorm genoten.
Ik hoop dat ik u door mijn foto’s en verslag weer geïnspireerd heb.
Mocht u deze route ook willen lopen dan kunt u op deze link klikken en mijn zelfgemaakte route zien en op uw mobiel zetten. Tijdens het lopen hoort u dan linksaf, rechtsaf enz. Mocht u van de route afgaan dan hoort u: ga terug naar de route. Mocht u deze route gaan lopen of gelopen hebben, dan zou het leuk zijn als u een berichtje op website achterlaat.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Marrie 16 maart 2022 at 11:59

  Hoi Henk ik geniet weer van de foto’s die je heb gemaakt, ze zijn zo mooi ook de schaduw foto’s zijn leuk om te zien.
  groetjes Marrie

 2. heopa 16 maart 2022 at 22:54

  Hoi Marrie.
  Je neemt en nu wel even de tijd voor, leuk om te zien.
  en ook nu dank je wel voor je reactie. gr. je broer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.