Almere, 7 oktober 2017
Vandaag heb ik met een groepje een herfstboswandeling in Austerlitz gelopen.
Austerlitz-(Nederland) is vooral bekend om de Pyramide die Auguste de Marmont (generaal van Napoleon Bonaparte) door zijn soldaten liet bouwen.
De weersvoorspellingen waren niet best, maar gelukkig hebben wij tijdens het wandelen prachtig, droog weer gehad.
We vertrokken om 9.30 uur vanaf Dorpshuis ’t Trefpunt. We liepen door de bossen van Leusderheide en na ongeveer 5 km was er al een rustpost. Wij vonden dit echter wel erg snel en besloten om deze post, tot teleurstelling van de vrijwilligers die er stonden, voorbij te lopen.
Een stukje verderop kwamen we bij Park Vliegbasis Soesterberg waar we over een landingsbaan mochten lopen. In de verte zag ik een monument en ik ben daar een stuk naar toe gelopen om een foto te maken. Daarna ging ik weer naar mijn wandelgroepje om verder te wandelen. Nadat we
14 km hadden gelopen, kwamen we bij de Mc Donald’s in Huis ter Heide waar we een rustpost hadden. We aten hier ons brood op en namen wat te drinken. Na de rust liepen we met een grote boog door het bos terug naar Austerlitz. We kwamen om 13.30 uur aan bij de finish in Dorpshuis
’t Trefpunt. Ook vandaag hebben we weer veel paddenstoelen en zwammen gezien. Het was een prachtige boswandeling. Na het afmelden liepen we naar de auto en toen pas begon het te waaien en te regenen. We hebben het echt getroffen!
Mijn dank voor deze mooie tocht gaat uit naar de parcoursbouwer en Vereniging Austerlitz belang voor het organiseren van deze mooie tocht.
Gr. Heopa

4 Comments

 1. Jacqueline 7 oktober 2017 at 21:48

  Prachtige foto’s en fijn dat jullie het droog hebben gehouden

 2. heopa 7 oktober 2017 at 22:20

  Dank je wel Jacqueline,
  voor je reactie, Het was i.d.d. een mooie bos wandeling, en getroffen met het weer.
  Gr Henk/heopa

 3. Ria 7 oktober 2017 at 22:28

  Mooi Henk

 4. heopa 8 oktober 2017 at 16:09

  Dank je wel Ria. het was een mooie wandeling door het bos.
  Gr henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.