Almere, 6 augustus 2021

Na lange tijd heb ik weer een ZOP wandeltocht gelopen. De Zelf Op Pad wandeltochten zijn de wandeltochten die voor de coronapandemie op de woensdagen door Samen Op Pad georganiseerd werden. Meer info over deze tochten kunt u op de Website van Samen Op Pad vinden.
Ik had met twee wandelmaatjes bij het buurthuis in Lage Vuursche (tot 1857 heette het De Vuursche) afgesproken om de ZOP-16 wandeling (het 8tje van Lage Vuursche) te lopen. We vertrokken om 8.30 uur vanaf de Slotlaan. In dit gebied van Lage Vuursche zijn veel landgoederen, kastelen en grafheuvels. Op één van de foto’s ziet u één van de grafheuvels vlakbij landgoed Drakenstein. Het is een pilaar met een urn waar een gat in zit. Het is goed opletten als je deze route loopt. Er zijn namelijk zoveel afslagen (wegen en paden) dat je al snel verkeerd loopt. We kwamen bij het gebied Nonnenland en De Stulp. Het was weer prachtig hier. Er groeien diverse plantensoorten.
We liepen langs Drakenstein en richting het centrum waar we onze pauze namen. De eerste lus zat erop. De twee lus ging ook over diverse landgoederen en landerijken en door veel bos.
We kwamen o.a. langs landgoed Eyckenstein en Pijnenburg. Halverwege de tweede lus kregen we de in de ochtend al beloofde stortbui met onweer over ons heen. Na ongeveer 25 minuten werd het droog en scheen de zon weer. Zo’n driehonderd meter voor de finish kwam er nog regenbuitje.
Voor de rest hebben we een prachtige wandeldag gehad en hebben we genoten van dit prachtige natuurgebied. Doordat de wandeltocht voornamelijk door bos en heidegebied ging, viel er relatief weinig op de foto te zetten.
Graag tot een volgende keer!

Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.