Published On: 10 mei 2018By 0 Reacties

Ommen, 10 mei 2018
Ondanks dat het gisteren een hele zware dag was, stond ik alweer om 6.30 uur op om me voor te bereiden op de wandeltocht naar Holten. Om 7.50 uur was ik zover om weer op pad te gaan. Ik ging naar Hellendoorn. Het regende en het was behoorlijk fris geworden. Al vrij snel liep ik in het buitengebied richting Bestmenerberg (plaatselijk bekend als Besthemerberg). De Besthemerberg is een 34 m hoge berg. Ik begon dus met een hele klim. Op de berg staat een uitkijktoren die maar liefst 18 m hoog is. Om boven te komen moest ik 110 traptreden op. Ondanks de regen kon ik het niet laten om naar boven te lopen. Ik zag helaas geen mooie vergezichten omdat het weer niet mee zat, maar toch vond ik het de moeite waard. Onderaan de Besthermerberg bij de Hammerweg zag ik een oorlogmonument. Dodenherdening-kamp-Erika  De route leidde mij verder langs het Meertjesgebied en De Steile Oever. Via een tunneltje liep ik onder de N347 door en kwam ik in buurtschap Giethmen en landschap Overijssel. Hier hebben ze speciale waterpompen voor dieren (zie foto’s). Na enkele kilometers gelopen te hebben stond ik boven op de Archemerberg.

Het weer klaarde wat op en daardoor werd ook het zicht beter en kon ik iets verder over de omgeving kijken. Een stukje verder bij de Lemelerberg ligt een steen(tje). Deze steen met de naam ‘  De-Dikke-Steen. “ligt op de grens tussen Lemele en Archem.
Na 11 km stopte ik even bij een rustpunt. De eigenaresse had net de vlag neergezet en er werd door nog een bordje neergezet. Ik besloot dat het tijd was voor een kopje koffie en nam dus mijn rust bij  Theehuisje ’t Glint. Ik maakte een paar foto’s en vertelde aan de twee mensen dat zij de foto’s op mijn website konden bekijken en gaf hen mijn kaartje. Ik kreeg toen een hele leuke reactie. De eigenaresse had de vorige dag op Facebook van het Pieterpad gekeken en zag daar mijn naam (Heopa). Ze vond mijn naam leuk en klikte erop en toen zag ze mijn website. Via mijn blog heeft ze toen gelezen hoe ik op de naam Heopa gekomen was. Ze heeft toen mijn hele blog gelezen. Zij had toen gezegd dat er een mogelijkheid was dat Heopa langs zou komen. We hadden een leuk gesprek met z’n drieën. Ik wil graag nogmaals bedanken voor de koffie en de koek en vooral voor het leuke gesprek! Ik vervolgde mijn wandelroute en kwam steeds meer wandelaars tegen die het Pieterpad aan het lopen waren. Zij liepen zowel richting Ommen(de tegengestelde richting) als Hellendoorn.  Nadat ik het bos verlaten had, kwam ik in Hellendoorn bij de Dorpsstraat/Koestraat. Ik had er toen 20 km opzitten.

Er was geen rustpunt open, dus liep ik verder. Dit was echter wel het einde van deze etappe. Ondanks dat het in het begin regende, heb ik erg genoten van de natuur, de prachtige route en de contacten die ik gemaakt heb.
In het volgende verslag kunt u verder lezen over de volgende etappe die van Hellendoorn naar Holten gaat.
Gr. Heopa
 

Leave A Comment