Hellendoorn, 10 mei 2018

Ik was in Hellendoorn en ging nu beginnen aan de volgende etappe. Deze etappe zou mij vanaf Hellendoorn naar Holten (etappe 11 uit het boekje) brengen.
Ik kreeg een telefoontje dat mijn overnachting die ik gereserveerd had via ‘Vrienden op de Fiets’ niet door kon gaan. De eigenaresse moest plotseling worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze zou nog proberen om andere adressen te sturen zodat ik alsnog in Holten kon overnachten.

Ik had nog geen grote pauze gehouden en keek uit naar een bankje. Op dat moment riep iemand achter mij dat ik er goed de pas in had. Ik keek achterom en zag een meneer op een fiets. Ik vertelde dat ik in het dorp niets had gevonden om even te pauzeren en mijn brood op te eten en dat ik nu een bankje zocht. Hij nodigde mij uit om met hem mee te lopen. Het bleek dat hij hier woonde en ik mocht in zijn prachtige tuin pauze houden (zie foto). Ik liet weten dat ik eten en drinken bij mij had, maar hij bood me ook koffie aan. We kwamen in gesprek over het wandelen. Deze meneer was voorzitter van de wandelvereniging. Ik kan helaas de naam van deze wandelvereniging niet vermelden omdat ik de gegevens in mijn boekje heb staan en deze heb ik aan het eind van de dag in Holten laten liggen. Na ons gesprek en twee kopjes koffie mocht ik nog even een foto van zijn prachtige tuin maken en ging ik weer verder.

Ik kwam bij Rijkswerkkamp  Kamp_Twilhaar . Er stonden nog drie dames die het Pieterpad aan het lopen waren en zij vonden het wel leuk als ik ter herinnering een foto van hen zou maken. De route ging verder via de Luttenberg waar ik op een stuwwalplateau kwam. Ik had hier een heel mooi uitzicht over de omgeving. Ik kwam steeds meer wandelaars tegen. Soms ook dezelfde omdat je elkaar inhaalt, pauze neemt of omdat ik, zoals gewoonlijk, wel eens verkeerd loop. In dit gebied zijn veel heuvels waardoor je regelmatig vanaf het hoogste punt kunt genieten van de natuur om je heen. Ik kwam weer op een stuwplateau (deze zijn nog uit de ijstijd) en vanaf dit punt liep ik naar Holten. Het eindpunt van deze etappe was bij Grand Café  De Biester.  in Holten. Ik nam hier even de tijd om een lekker ijsje te eten en naar huis te bellen om te zeggen dat de wandeling goed gegaan was. Ik keek direct of er een berichtje binnengekomen was met andere adressen van ‘Vrienden op de Fiets’ om te overnachten. Helaas was dit niet het geval. Ik had het boekje van ‘Vrienden op de Fiets’ niet bij mij en ik zag het niet zitten om verder te zoeken naar een ander slaapadres. Een hotel vond ik nogal prijzig dus ik besloot om dan maar de trein naar huis te nemen. Dit betekende wel dat ik de volgende  niet de twee etappes laatste etappes van deel 1 van het Pieterpad kon lopen ( van Holten naar Laren en van Laren naar Vorden).
Ik heb door mijn ervaringen wel weer wat bijgeleerd. Ik heb geleerd dat ik namen en telefoonnummers van de adressen waar ik ga overnachten goed moet overschrijven en controleren en dat ik reserve adressen moet meeneem. Ook moet ik minder gewicht in mijn tas meenemen. Ik had voor het eerst een rugtas met 23 kilo op mijn rug. De dame van mijn eerste overnachting zag dat en zei dan ook dat ik er wel achter zou komen dat ik echt wel minder spullen mee kon nemen. Ik weet nu dat zij gelijk heeft en ik kan minder grote afstanden op het ‘Pieterpad’ lopen. Tot nu toe liep ik twee etappes op één dag.

Ach, zo leer je telkens wat bij. Geldt dus ook  voor een geoefende wandelaar zoals Heopa.
Ondanks de tegenslag heb ik vandaag weer kunnen genieten van de prachtige omgeving! De route ging hoofdzakelijk door de natuur. Geweldig!  Ook het feit dat je meer wandelaars tegen komt en af en toe een gesprekje kunt voeren en het weer dat steeds beter werd, maakt het nog leuker.

Mijn dank gaat nogmaals uit naar de mensen waar ik overnacht heb, de mensen waar ik gezellige mee gesproken heb en de mensen van Grand Café De Biester, (waar ik ook mijn boekje heb laten liggen). Zij hebben beloofd om het naar mijn huis op te sturen.
Tot een volgende keer!
Gr. Heopa

Ps: Zoals u in het verslag hebt kunnen lezen, had ik mijn boekje bij Grand Café ‘De Biester’ laten liggen. Zij zouden dit naar mij opsturen en vandaag heb ik het boekje weer mogen ontvangen. Ik vind dit echt een mooie service! Bedankt! U hebt ook kunnen lezen dat ik bij een voorzitter van een wandelvereniging koffie gedronken heb. Het was de heer G March van Vereniging Wandelsport HaarleHet is de moeite waard om eens op de website te kijken. Zij organiseren veel en mooie wandeltochten.

 

2 Comments

 1. Aalt koopman 14 mei 2018 at 18:22

  Mooie foto,s Henk maar wat een gewicht neem je mee,
  daar wordt je volgens mij echt moe van petje af

  Groeten uit het mooie Putten

 2. heopa 14 mei 2018 at 22:05

  Dag Aalt,
  Ja het was voor mij de eerste keer dat ik van slaap adres naar slaap adres ging.
  Dus neem je van alles mee..
  Mijn eerste slaap adres in Coevorden. De gastvrouw zij ook al, dat ik te veel mee nam.
  En vaak zijn de gasten van de logeer adresseren berijd een even een kleine was te doen.
  Mn tas woog wel 23.5 kg. Ik dacht dat het ongeveer 12 kg zou zijn maar nee hoor!
  Ja het was zwaar en inderdaad ik had niet alles nodig.
  Ja deze drie dagen heb ik weer het een en ander geleerd.
  Maar verder heb ik het wel naar mn zin gehad en genoten.
  De volgende etappe wil ik niet boven de 30 Km uit komen.
  zodat ik nog meer van de roette kan genieten.
  Gr van Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.