Almere, 2 augustus 2018

Ik wilde graag voor eind augustus 2018 het hele Pieterpad gelopen hebben, maar dit
gaat mij helaas niet meer lukken.  Op 10 mei 2018 ben ik geëindigd in Holten en hierna liep het even anders dan ik verwacht had en kon ik even niet verder met het lopen van het Pieterpad. Vanaf vandaag pak ik de draad weer op.

Ik nam vanmorgen de trein van 6.25 uur naar Holten om de volgende etappe van het Pieterpad te gaan lopen.  Ik kwam om 8.30 uur aan en ging op zoek naar een restaurant waar ik even een kopje koffie kon drinken. Om 9.00 uur ging ik aan de wandel. Het was prachtig, zonnig weer en al 27 graden. Ik maakte onder het wandelen een paar foto’s van het dorp en voordat ik het wist, was ik het dorp al uit. Via landerijen ging de route naar buurtschap  Beuseberg .Er staan prachtige boerderijen in deze omgeving. Door de langdurige droogte zag ik veel dorre landerijen. Zelfs de mais heeft het erg moeilijk dit jaar.
De route ging verder over een dijkje waar een beide kanten prachtige oude eikenbomen staan. Deze dijk liep langs het riviertje Schipbreuk. Dit was vroeger een handelsroute over de IJssel. De route ging van Deventer tot ver in de Achterhoek. Ik moest het riviertje oversteken
en zag de zendmast van Markelo staan. Op dit punt was er wat verwarring over de route. Ik kon linksaf slaan, richting de zendmast, of de rood/witte markering volgen die rechtdoor aangeeft. Ik besluit om deze laatste te volgen. Daarna was het even oppassen geblazen, want de route is aangepast. De route gaat namelijk niet meer over het erf van de boerderij (volgens het boekje is dit nog wel zo). Onderweg kwam ik nog diverse wandelaars tegen die ook het Pieterpad liepen. Even voor Laren (Gelderland) ging de route over het landgoed van Verwolde. Hier staat ook Huis Verwolde en de Binnenhof. (zie ook)  wandeling-om-en-over-het-landgoed-Verwolde . Helaas het ik de Dikke Boom van Verwolde gemist. Ik ging verder en liep onder de N332 door en kwam in Laren (Gelderland). Ik liep nog even in de rondte en nam mijn pauze.
Ik had er nu weer een etappe van het Pieterpad opzitten. Na mijn pauze stond de volgende etappe op het programma. Hierover kunt u in het volgende verslag lezen.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.