Het “Pieterpad” van Laren (Gld) naar Vorden 16 Km

//Het “Pieterpad” van Laren (Gld) naar Vorden 16 Km

Het “Pieterpad” van Laren (Gld) naar Vorden 16 Km

Almere, 2 augustus 2018

In het vorige verslag heeft u kunnen lezen dat ik na de pauze in Laren (Gelderland) weer verder zou gaan met de volgende etappe van het Pieterpad (van Laren naar Vorden).
Mijn pauze zat erop en ik vervolgde de route naar Vorden. Onderweg kwam ik verschillende dingen tegen. Ik zag een bankje waar een tekst opstaat, een boerderij met in de tuin als herinnering een oud landbouwwerktuig en een paar meter verderop zag ik een zeer oude weegschaal met o.a. oude jerrycans en als u de foto’s goed bekijkt, ziet u ook nog een slang erbij liggen. Waarschijnlijk kon je hier vroeger benzine kopen. Verder waren er veel droge slootjes. Tussen de bomen zag ik een lijsterbes die nog vol met besjes zat en even verder zag ik twee bomen die vermoedelijk heel dicht bij elkaar zijn gegroeid en een bijzondere schors hebben. Ik vond het de moeite waard om ze op de foto te zetten. Ik ging verder over het Twentekanaal en rivier de Berkel. Een klein stukje verder is een boerderijrustpost. Deze zie je veel op de route van het Pieterpad. Dit keer nam ik hier ook even mijn pauze en genoot van een lekker koud glaasje fris. Na de rust zag ik een stukje verder een bord met ‘Staringkoepel 1.3 km’. Staringkoepel is een in de 19e eeuw gebouwde theekoepel aan de oever van de Berkel tussen Almen en Lochem. Ik besloot om hier even naar toe te gaan. Het zou ongeveer 3 km extra lopen zijn, maar ik had geen haast en genoot van de mooie omgeving. Het pad loopt slingerend langs de Berkel. Ik kwam uit bij een pontje wat je zelf moet bedienen door flink aan het touw te trekken. Terwijl ik daar mee bezig was, zag ik nog een wandelaarster aankomen die ook naar de overkant wilden. Ik ging terug om de wandelaarster op te halen en zo gingen we samen naar de overkant.  We liepen naar de Staringkoepel . Hierna gingen we weer met het pontje terug. De wandelaarster liep naar Laren en ik vervolgde de route naar Vorden. Ik liep 5 km over een bospad en nam onderweg even de tijd om mijn voeten tot rust te laten komen en wat te eten en te drinken Ik genoot van de stilte in het bos. Ik vervolgde de route en liep over landgoed   Het-Enzerinck , en landgoed Kasteel-Den-Bramel . Vlak daarna liep ik Vorden in. Na de spoorwegovergang koos ik ervoor om direct rechtdoor naar het centrum te lopen. Hier haalde ik  een stempel bij het VVV. In plaats van een stempel met de naam Vorden, kreeg ik een stempel met de naam Bronckhorst. Dit is de nieuwe naam van dit dorp. Ik ben vandaag niet langs kasteel Vorden gegaan. Dit wil ik doen als ik de volgende etappe van Vorden (Bronckhorst) naar Zelhem ga lopen.

Zo kwam er aan deze wandeldag een eind. Ik heb er nu de helft van het Pieterpad opzitten en ik kan u zeggen dat ik deze met veel plezier gelopen heb.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa

 

2018-08-06T07:21:00+00:002 augustus 2018|Heopa en "Het Pieterpad" van af 16 april 2018|3 Comments

3 Comments

 1. Deliana 7 augustus 2018 at 12:56

  Prachtige foto’s van een eveneens prachtige omgeving, Henk!
  Afwisselend bovendien.
  Nou, je hebt de helft er alweer opzitten van het Pieterpad.
  En de andere helft komt ook nog wel een keer.
  Ik wens je veel sukses in Limburg.
  We snakken naar koelte en regen, maar hopelijk valt dat dan in de nachtelijke
  uren en niet zoals vorig jaar tijdens het wandelen.
  Ik heb daar 12x gelopen , nu even niet.
  Weer eens naar andere tochten uitkijken!
  Groetjes en tot ziens, Deliana

 2. heopa 7 augustus 2018 at 19:02

  Dank je wel Deliana, voor je reactie.
  Ja het kwam spontaan in mij op om even dit stukje te gaan wandelen,
  zo ben ik toch tot de helft van Het “Pieterpad”gekomen.
  En ik heb genoten, voor al ook dat het lichamelijk goed is gegaan!
  Jammer dat ik lees dat jij niet naar de mooiste 4 Daagse van Nederland niet gaat.
  Hopelijk dat je volgend jaar weer van de partij bent.
  Gr van Henk / Heopa

 3. Deliana 8 augustus 2018 at 04:03

  Ben ik helemaal met je eens, Henk.
  De Heuvelland -4daagse is de allermooiste in Nederland qua natuurschoon.
  En ook de zwaarste (vind ik)
  De allerleukste en meest bijzondere in ons land, dat is de Nijmeegse.
  Je moet het meegemaakt hebben en wij hebben dat!!!
  Gr Deliana

Leave A Comment