Published On: 8 mei 2018By 0 Reacties

Almere, 8 mei 2018

Vandaag ging ik weer een stukje van het Pieterpad lopen. Ik ging met de trein van Almere naar Assen waar ik overstapte op de bus om naar Sleen te gaan. Ik stapte om 11.30 uur uit in Sleen bij de N376.
Ik liep naar het centrum om even een kop koffie te drinken. Ik haalde een sticker voor mijn wandelboekje bij de plaatselijke bakker. Na de koffie begon ik aan mijn route naar Coevorden.
Al snel zag ik een grote kei en een molen. Ik vroeg aan een voorbijganger of hij mij even op de foto wilde zetten. Ik liep door een buitengebied (waar veel boerderijen staan) en natuurgebied naar een kanaal. Ik zag dat hier veel jonge visjes zwommen. Ik liep langs het kanaal en de route ging over verschillende bruggetjes. Vlak voor buurtschap Holsloot staat Koffieschuur De Uilenkast waar ik onder het genot van een bakje koffie pauze nam. Na de koffie ging ik weer verder en liep onder de A27 door. Via de buurtschappen Den Hool en De Haar liep ik het dorpje Dalerveen binnen. Er staan een paar oude boerderijen en er is een camping, maar voor de rest is het er doodstil. Voordat je het weet ben je er doorheen. Ongeveer 700 meter buiten het dorp staat een school(tje). Hier gaan de kinderen uit deze omgeving naartoe. Ik heb mij laten vertellen dat deze school (De Stidalschool) maar liefst 39 kinderen telt. De school is dus klein, maar wel heel actief. Zij houden op dit moment twee acties voor een goed doel: één actie wordt gehouden voor onderzoek naar kanker, Voor de andere actie houden de kinderen wandelaars in de gaten die voorbij komen. Zodra zij de wandelaars zien, bieden zij tegen een klein prijsje wat te drinken aan. Dit kan natuurlijk alleen als zij op school zijn (dit is tot 15.00 uur). De actie was net twee weken bezig. Ik vond het zo leuk dat zij deze actie houden, dat ik voor beide doelen wat gegeven heb. De juf vond het leuk om een foto van mij te maken met de kinderen die nog op school waren. Dat is natuurlijk altijd leuk. Daarna moest er nog even op een landkaart een punaise geprikt worden op de plaats waar ik vandaan kom. Ik vervolgde mijn wandeling en kwam langs het monument van een Joodse begraafplaats. Ik zag nog een paar kunstwerken en zo liep ik naar Coevorden. Ik kwam nog twee wandelaars tegen die ook het Pieterpad aan het lopen waren. Dit vond ik erg leuk. Ik liep langs het Drostendiep en het Stieltjeskanaal waarna ik het park in ging. Ik nam een afslag te vroeg waardoor ik bij een oud tunneltje uitkwam. Ik zag dat ik ook via deze weg mijn route naar de watertoren kon vervolgen. Hierna liep ik door naar het station van Coevorden. Dit was mijn eindpunt. Ik hoefde nu alleen nog naar mijn slaapadres te gaan. Dit adres had ik gevonden via ‘Vrienden op de fiets’. Ik werd hartelijk ontvangen. Na een kopje thee en een douche kreeg ik een heerlijke warme maaltijd. Er waren nog vier gasten, maar zij aten in het Centrum. ’s Avonds heb ik nog even in de tuin gezeten en toen ben ik naar bed gegaan. Het was een prachtige wandeldag!
U kunt de foto’s bekijken om een indruk van deze route te krijgen.
Tot morgen!
Gr. Heopa

Leave A Comment