Published On: 8 mei 2020By 0 Reacties

Almere, 7 mei 2020

Het Pionierspad is een lange-afstand-wandelpad in Nederland, en loopt van Steenwijk naar Muiden.
Het Pionierspad heeft een lengte van 200 km.
Ik ging met de bus van Almere naar  Muiden P&R en daardoor was dit ook mijn beginpunt.
Ik liep richting Muidertrekvaart  Trekvaart  waar ik  rechtsaf ging om over de Amsterdamse Poortbrug te gaan om hierna richting het centrum, waar de Groote Zeesluis is, te lopen. De Groote Zeesluis is rond 1674  met draaibrug gebouwd.
Er kwamen nog leuke herinneringen boven. Ik heb hier vroeger als buschauffeur met de bus (lijn 30 en 32 van de toenmalige busmaatschappij NBM) overheen gereden. Over de brug ging ik rechtsaf richting kasteel  Muiderslot .Hierna liep ik langs de Vestinggracht en ging de brug over om via de Grasdijk naar  Muiderberg te gaan. Vroeger was dit de Zeedijk omdat het Markermeer en IJmeer voor het bestaan van de Afsluitdijk Zuiderzee heette. Ik liep langs de kustlijn en besloot om een klein stukje anders te lopen. Ik kwam bij het monument van Floris_V_van_Holland . Ik liep nog een rondje door het Echobos met in het bos de Echomuur. Ik ging verder en moest eigenlijk de Kerkstraat in, maar ik nam de Flevolaan. Hierdoor miste ik het kerkje en dat was wel jammer.
De route ging naar de Hollandse Brug Hollandse_Brug (1969). De Hollandse Brug maakt verbinding met het oude en nieuwe land (de Flevopolder). Zo bereikte ik het gebied van gemeente Almere. De route ging met een bocht onder de A6 door langs het Gooimeer en
door het Kromslootpark, waar ze bezig zijn om het park te renoveren. Het park gaat over in het Beginbos. Hierna liep ik om bedrijventerrein De Steiger en ging naar het Vliegerpark.
Via Almeerderhout (dit is een groengebied) liep ik naar de Kemphaan. Hier is een bushalte en de bussen die hier stoppen gaan zowel richting het Gooi, Zeewolde als Almere-Stad CS.
Hier eindigde mijn route voor vandaag. Het was een mooie route met veel groen.

Graag tot een volgende wandeling!

Gr. Heopa

Leave A Comment