Almere, 17 en 18 November 2017

Op vrijdagavond vertrok ik naar Sint Oedenrode. In Sint Oedenrode werd het Jubileumweekend van 50 jaar OLAT gehouden.
Ik reed via Ede om een wandelaarster op te halen die anders met het openbaar vervoer heen en weer zou moeten. Zij zou daardoor veel langer onderweg zijn en voor mij was het maar 12 minuten omrijden.

Toen we aankwamen, konden we met een speld onze woonplaats aangeven op een landkaart. Op de foto’s kunt u zien dat de mensen overal vandaan kwamen. Het werd ook al aardig druk in de grote zaal. De wandelaars die de 110 km zouden lopen, waren al weg. Het werd voor ons ook tijd om ons startnummer op te halen. We kregen een mooi reflecterend hesje aangeboden door de OLAT (zie foto’s). Hartelijk bedankt hiervoor! Om 23.00 uur werd het startsein gegeven en konden de wandelaars voor de 80 km tocht ook op pad. Er waren ruim tweehonderd wandelaars. Doordat het donker was en de wandelaars de reflecterende hesjes aanhadden, kon ik niet zoveel goede foto’s maken. Na 7 km gelopen te hebben was er een buitenrustpost. Hier werd wat drinken en eten uitgedeeld. Het was aanpakken, opeten/drinken en weer verder lopen. We kwamen nog twee van deze rustposten tegen. De één was na 15,4 km en de ander na 21,6 km. Na 28,7 km was er een rustpost in Café-zaal-cafetaria De Dorpsherberg. We konden hier even lekker opwarmen met een kop groentesoep en een kop warme chocolademelk. We gingen weer verder en na 35,8 km kwamen we bij de volgende buitenrustpost. Toen we er 40,8 km op hadden zitten kregen we weer warme chocolademelk. Hierna liepen we naar de rustpost waar de grote rust gehouden zou worden. Toen we deze bereikten stond de teller op 49.2 km. We kregen hier een bord lekkere pasta met een gebakken ei aangeboden. Het grootste gedeelte van de wandeltocht zat er nu op. Toen we verder wilden gaan, kregen we een nieuwe dagroute voor de laatste 32 km. Het was ondertussen weer licht geworden. De route ging nu niet meer alleen over verharde wegen, maar ook over onverharde wegen/paadjes. We konden genieten van de natuur met zijn mooie herfstkleuren. Na 54,4 km bereikten we weer een buitenrustpost en na 59,7 km was er een rustpost in restaurant De Helden van Kien. Vanaf dit punt maakten we een rondje en kwamen we hier na 67,7 km weer terug. Via de Dommel liepen we naar de laatste buitenrustpost die we na 74,5 km bereikten. We kregen hier nog een kopje soep en liepen daarna door naar de finish. Onderweg naar de finish zag ik nog veel bekende weggetjes en paadjes waar we ook met de ledentocht op 17 september hadden gelopen. Toen we binnenkwamen kregen we het Jubileumdiploma uitgereikt.
Zo kwam er weer een eind aan deze wandeltocht waarvan we ruim 8 uur in het donker gelopen hebben. De tocht was zeer goed verzorgd!

Mijn dank gaat uit naar de organisatie van deze OLAT jubileumtocht en naar alle vrijwilligers die ons verzorgd hebben.
Zij hebben ook lang in de kou moeten staan. Wat een werk hebben zij verzet!!

Het zijn vrijwilligers die u dienen
Behandel hen daarom met het respect
Dat zij verdienen!!

Gr. Heopa

1e deel

2e deel

2 Comments

  1. Aalt koopman 20 november 2017 at 18:30

    Henk Gefeliciteerd deze 80 kilometer top !!

    Groeten Aalt

  2. heopa 21 november 2017 at 10:53

    Dank je wel Aalt.
    Gr Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.