Almere, 13 november 2019
Vandaag heb ik de Keizer Wilhelmtocht gelopen. Het vertrekpunt was bij de kantine van voetbalvereniging HDS in Leersum. Voordat we vertrokken werd eerst Henk Dikken gefeliciteerd met
een geweldige prestatie. Hij heeft namelijk 312 tochten met Samen op Pad gelopen. Eigenlijk kunnen we zeggen dat hij bijna het dubbele gelopen heeft, want Henk loopt de meeste tochten ook al een keer van te voren. “Henk, van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Ik wens je nog vele gezonde kilometers toe bij Samen op Pad.’ Ook Casper werd in het zonnetje gezet. Casper heeft nu (met deze hele bijzondere route meegeteld) zijn 250e wandelroute uitgezet. ‘Casper, bedankt voor alle mooie en bijzondere tochten die je voor de wandelaars uitgezet hebt.’
Via het natuurgebied Darthuizen liepen we naar Doorn. Onderweg hadden we een kleine stop en werd er een traktatie uitgedeeld. Na de stop gingen we verder en kwamen bij het Poortgebouw van Huis_Doorn dat in 1921 gebouwd is. We liepen hier onderdoor en kwamen op het landgoed van Huis Doorn. Op 16 augustus 1919 kocht de voormalige Duitse keizer  Wilhelm_II_van_Duitsland . Huis Doorn inclusief de aangrenzende zestig hectare bos van eigenaresse Ella barones van Heemstra. We gingen verder naar het centrum van Doorn waar we tijdens de grote rust onze boterhammen konden opeten.
In het centrum staat de  Maartenskerk_Doorn (zie foto’s). Na de rust liepen we over landgoed de Kaap naar uitkijktoren de Kaap. Deze is in 2006 gebouwd en is 53 meter hoog. We vervolgden de route en kwamen bij een V-vormig poortgebouw uit 1917. De bewoners hebben buiten hun hobby tentoongesteld (zie foto’s). We hadden hier ook een autostop en we konden kiezen uit veel lekker koeken en een pakje frisdrank. Na de rust liepen we om de Ruitenberg en de begraafplaats (graftombe) van de familie De Beaufort. We kwamen bij graftombe  Graftombe_van_Nellesteyn . We hadden een mooi uitzicht over het landschap. Toen we verder liepen, kwamen we langs ‘De Uilentoren’ ook wel ‘Pyramide van Lombok’ genoemd.
Hierna bereikten we de finish en kwam er een eind aan deze prachtige wandeling. We hebben af en toe een buitje gehad, maar ook een klein beetje zon.
Ik wil het bestuur van Samen op Pad en Casper bedanken voor deze mooie wandeling.

Gr. Heopa

2 Comments

 1. Corrie Hemelop 14 november 2019 at 17:26

  Mooie foto’s Henk, de herfstkleuren zijn prachtig weergegeven en de nattigheid ook hihihi

 2. heopa 14 november 2019 at 19:51

  Dank je wel Corrie.
  Leuk dat je gereageerd heb.
  Oh en die nattigheid. tja het hoort bij dit jaargetij.
  Verder vond ik het een mooie wandeling.
  Gr . Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.