Almere, 10 Maart 2021

Vandaag ging ik naar Krimpen aan den IJssel om tocht 9 uit serie 41 van RS80 te lopen. Het is een route die met name door polderlandschap gaat.
Ik startte vanaf My healthclub in Krimpen aan den IJssel. We staken de N210 over en liepen langs mooie boerderijen en door drassig natuurgebied. Na 2,75 km staken we weer de N210 over en liepen richting Ouderkerk aan de IJssel. We liepen hier alleen langs de Tiendweg West en -Oost. Vlak daarna gingen we rechtsaf de speelpolder in. Hier staan veel attributen. Eén van de attributen is een kabelbaan en ik kon het niet laten om even een gokje te wagen (jeugdsentiment). Hierna liepen we verder het graspad af en kwamen bij Gemaal Hillekade. Vanaf dit punt ging de route door het prachtige natuurgebied De Loet. Men was hier druk aan het snoeien. Er waren wat stammen van bomen weggehaald en in één van de stammen is alweer een flinke tak aan het groeien en dit zal vast weer uitgroeien tot een nieuwe boom (zie foto). Oud en nieuw ligt dan weer dicht bij elkaar. Als je er oog voor hebt kun je veel zien als je door bossen, over landerijen, heide en door duinen of over het strand loopt. De natuur is zo mooi als je om je heen kijkt. Je kunt genieten van alles wat groeit en bloeit. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. De route ging verder met een lus door en om natuurgebied de Loet  De Loet  Langs dit gebied stroomt het 22 km lange veenriviertje De Loet. De komende weken breekt hier het broedseizoen weer aan. We kwamen bij de Peterput in het centrale deel van het bos. We gingen kijken, maar zagen geen melding of info hierover. Op internet heb ik het volgende gevonden: Het is een prachtige poel waar het kan wemelen van de libellen en amfibieën. Via het Loetbos en weidevelden liepen we weer naar Gemaal Hillekade en staken de Cornelis Gerardus Roosweg over en liepen via de polder richting een 2 km lang Paddenpad. Dit pad is alleen voor wandelaars. Aan het einde van het pad gingen we rechtsaf de Tiendweg op. Hierna staken we de N477 over en vervolgden de route via Krimpenerhout. Dit is een jong natuurgebied met een eigen surfplas. Hier was ook een rustpunt was. Vervolgens ging de route verder naar de Verbindingsweg. Hier gingen we rechtsaf en staken de N210 over om zo weer richting de finish te lopen. Vlak voor de finish zag ik weer een bijzonder kunstwerk. Ik ging even van de route af om een foto te maken. Het kunstwerk heet Alice in Wonderland. In 1865 is het gelijknamige kinderboek verschenen. Later is dit boek ook nog verfilmd.
Het is een prachtige route die je ook szou moeten lopen als alles in bloei staat. Je geniet van de natuur, de vele kleine bruggetjes en de stilte om je heen. Kijkt u vooral naar de foto’s en geniet mee.
Ik wil de parcoursbouwer en de organisatie bedanken voor hun inzet. Dankzij hen kunnen wij deze mooie route lopen.
De laatste wandeltocht van serie 41 kun je lopen vanaf 13 maart. U kunt zich nu al inschrijven als u deze tocht wil gaan lopen.

Voor meer info  .rs80.nl/2021-03-20-Zoetermeer.

Gr. Heopa

[/

fusion_text]

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.