Almere-stad, 21 oktober 2023

Ondanks een moeilijke start van de ochtend besloot Heopa toch om een wandeling in Almere te maken. De wandeling startte vanuit Filmwijk en Heopa liep langs het Weerwater en de A6. Bij het viaduct Arboretum oost stak Heopa de A6 over en ging direct rechtsaf over Arboretum zuid richting
het Vroege Vogelbos (ook bekend van de radio) en het Kromslootpark. Via de Rechte Wilgenpoort kom je in het Beginbos en het gerenoveerde Kromslootpark. Heopa had gehoopt om onderweg wat mooie zwammen en paddenstoelen op de foto te kunnen zetten, maar pas na 8 km kwam hij een paar kleine zwammen tegen. Even verderop was een eenzaam schaap dat voor zich uit staarde.
Heopa ging de uitkijkpost op, maar ook hier was weinig te zien totdat er twee andere wandelaars aankwamen. Zij dachten dat Heopa vogels aan het spotten was, maar dat was niet zo. Het werd wel een leuk gesprek aangezien één van de wandelaars een dichter bleek te zijn (avondnova.nl).
Na dit leuke gesprek zette Heopa zijn wandeling voort en liep weer richting de A6 waar hij dit keer onder de snelweg doorging naar Literatuurwijk. De route ging verder naar Muziekwijk en Heopa maakte een blokje door het Beatrixpark om vervolgens richting station Almere Centrum te gaan. Via de Stationsstraat ging de route weer naar het Weerwater om zo weer naar Filmwijk te gaan.
Zo heeft Heopa toch een mooie wandeling gemaakt. Almere heeft veel mooie routes en er is veel groen. Ook het centrum is gezellig voor mensen van alle leeftijden. Kom maar eens naar Almere om te wandelen en te genieten van al het moois dat Almere te bieden heeft.

Almere, 24 oktober 2023
Heopa had het verslag en de foto’s van 21 oktober nog niet kunnen afronden voordat hij op dinsdag 24 oktober de volgende bijzondere avondwandeling ging lopen en besloot om de verslagen van deze wandelingen samen te voegen. Heopa hoopt dat u, net als hij, hiervan kunt genieten,  evenementen/lichtkunstfestival . Terug in Almere.
Er word namelijk weer een lichtkunstfestival genaamd Alluminous Route in Almere gehouden, en Heopa had dit nog nooit eerder meegemaakt. Heopa liep naar de Weerwaterbrug om de route te volgen. De naam van de brug verraadt het al: deze vrij nieuwe brug gaat over het Weerwater. Ondanks het weer en het late tijdstip was het behoorlijk druk, omdat veel mensen wilden genieten van de prachtige lichtkunstwerken met hun schitterende kleuren en andere elementen. De route ging over het voormalige Floriadeterrein en een deel van Utopia Eiland. Tussen de bomen liet een artiest haar muzikale talent horen. Het is de bedoeling dat het Utopia Eiland de komende jaren zal blijven zoals het nu is. Ook overdag is het zeker de moeite waard om hier een wandeling te maken. De route ging langs het Weerwater naar Stedenwijk, waar prachtige Walt Disney figuren op een lichtscherm werden geprojecteerd. Vervolgens kwam Heopa bij het Stedenstrandje waar een kampvuur van licht voor een betoverende sfeer zorgde. Bij het Stadstrandje, bij de Esplanade, was een heus bollenveld zoals te zien is op de foto. Heopa vervolgde de route en ging achter het Flevoziekenhuis langs, richting het Lumièrepark. In het weerwater bij het park ligt  Lichtkunstwerk Save Our Souls  in het Weerwater. (een mini kasteeltje). Verderop ging de route door het bos waar bomen en struiken werden verlicht. Er was ook een bijzonder kunstwerk,  dit heet Lichtkunstwerk Moly Mountion in het bos van het Luierepark.
Zo kwam er een einde aan deze mooie route.
Heopa wil graag de organisatie van het lichtkunstfestival Alluminous  en iedereen die heeft bijgedragen aan het organiseren hiervan bedanken.
Gr. Heopa

De route van 21 oktober 2023                            De route van 24 oktober 2023
  

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.