Almere, 1 december 2018

De weersverwachting voor vandaag was slecht. Toen ik opstond om naar Leusden te gaan, was het rond de 5 graden en droog. De ‘SGWB’ organiseerde  de St. Nicolaastocht en we verzamelden in de kantine van korfbalvereniging Antilopen. Toen ik aangekomen was ging ik mij inschrijven en zag al veel bekende wandelaars van de Samen op Pad wandeltochten die ik op de woensdagen loop.  We kregen bij het inschrijven een consumptiebon waarmee we bij de finish een kop erwtensoep konden ophalen.
Om 8.50 uur gingen we op pad en ik kon bijna direct een paar mooie foto’s maken. We liepen naar de A28 waar we ongeveer 1,5 km langsliepen voordat we linksaf het bos ingingen. Na 400 m liepen we het gebied van Den Treek-Henschoten in en gingen langs het natuurgebied Hazenwater. Hierna liepen we richting de N227 en wat zag ik…… was dat nou de echte Sint en Piet of een hulp Sint en Piet die aan de wandel waren gegaan i.p.v. de echte Sinterklaas te helpen. Heopa heeft ze toch maar even op de foto gezet. De wandeltocht ging weer verder en we maakten in dit gebied een hele lus. We kwamen bij het Vogelmeer wat helemaal opnieuw is aangelegd. Op youtube kunt u hier een interessant filmpje Youtube -vogelmeer over zien. We bereikten het  YMCA kampeerterrein, waar een rustpost was. Het was hier erg gezellig, dus we namen hier even pauze. Er was een beetje vuur en bankjes die met gekleurde dekens bedekt waren. Na de rust liepen we verder door dit prachtige natuurgebied. We zagen er van alles: zwammen op de grond of in de bomen, mensen die hout aan het  hakken waren en prachtige huizen en boerderijen. De route ging weer terug naar Leusden. We hebben de hele route droog weer gehad. Na het afmelden konden we onze consumptiebon inleveren voor een kop heerlijke, goedgevulde erwtensoep.
Ook al was het een 20 km wandeling, het was een prachtige, goed gepeilde en heel gezellige wandeltocht. Ik wil het bestuur en de parcoursbouwer bedanken voor deze wandeltocht en ik wil Korfbalvereniging Antilopen bedanken voor de gastvrijheid en de heerlijke erwtensoep.

Gr. Heopa

 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.