Published On: 8 juli 2020By 2s Reacties

Almere, 7 juli 2020
Na een goed en uitgebreid ontbijt ging ik vandaag weer verder met het Pieterpad. Ik kreeg van de gastvrouw ook een lunchpakketje mee. Ik was gisteren geëindigd in Milsbeek en hier was vandaag dan ook mijn startpunt.
Ik liep langs de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk. Achter deze kerk is een oorlogskerkhof, waar ik even ging kijken. Een stukje verder bij de kruising met de N271 staat het bakhuisje. Dit is één van de oudste huisjes van Milsbeek (rond de 18e eeuw) en de boerderij aan de andere kant van de weg is zelfs uit 1622. Ik ging verder door de Vesting van  Gennep .
Deze Vesting is een groot natuurgebied geworden. Er staat nog een ruïne van het Genneperhuis (zie foto’s).  Genneperhuis.info/  Ik liep Gennep in en bij het Melkstraatje staat de Martinustoren.
Sint-Martinustoren_(Gennep) . Via een oud poortje loop je het centrum in en daar staat het  Stadhuis_van_Gennep dat gebouwd is tussen 1612 en 1620. De route ging over de Niersdijk en zo liep ik Gennep uit. Ik liep verder door het bos en over het landgoed Het Schaafsebos. Ik zag iets bij een boomstam(zie foto). De meeste wandelaars lopen het zo voorbij, maar het is klein en leuk en dus de moeite waard om op de foto te zetten. Een stukje verder wilde ik twee ezels op de foto zetten, maar er kwam nog snel een merrie aanlopen dus heb ik haar ook op de foto gezet. Even verderop ging de route eerst door het Heijderbos waar ook bokken/geiten (van een mooi ras) onder een dennenboom liggen. Vervolgens liep ik over het Heijdeveld met de vele meertjes/vennetjes. Echt een prachtig natuurgebied. Ik verliet dit gebied en ging onder de A72 door en via natuurgebied Broedersbosch en Nationaal Park de Maasduinen liep ik naar  Afferden_(Limburg) De route van het Pieterpad laat het centrum links liggen en gaat richting het Veer Afferden. Ik moest hierna verder over de Maas van Noord Limburg naar Noord Brabant. Het pad loopt eerst gelijk aan de Maas en gaat vervolgens door Groeningsche Bergen (bos) naar  Vierlingsbeek .In 1308 kreeg vierlingsbeek gemeenterechten van Jan III van Cuijk. Bij de grote kerk is het einde van deze etappe en moest ik nog 1,5 km naar het station lopen. Helaas heeft mijn knie mij de hele route in de steek gelaten. Ik had nog behoorlijk last na de misstap van de vorige dag. Ik ben blij dat ik deze etappes uit heb kunnen lopen. Voor de volgende etappe ga ik weer terug naar Vierlingsbeek om dan naar Swolgen te lopen (etappe 7 van deel 2).
Ik heb de afgelopen twee dagen weer geprobeerd om u een indruk te geven van de etappes Millingen aan de Rijn – Groesbeek (4) Groesbeek – Gennep (5) en Gennep – Vierlingsbeek (6). Regelmatig wijk ik even van de route af om wat foto’s te maken en hierdoor heb ik de afgelopen twee dagen 62 km gelopen.
Ook nu heb ik weer genoten en plezier gehad van deze etappes.
Ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik het Pieterpad verder ga lopen.
Gr. Heopa

 

2 Comments

 1. Trees 17 juli 2020 at 06:46

  Heopa,

  wat een ervaring, geweldig en prachtige foto”s

  groet Trees (knie)

 2. heopa 17 juli 2020 at 07:47

  Dank je wel Trees, voor je reactie.
  Gr. van Heopa

Leave A Comment