Almere, 25 september 2019

Vandaag heb ik de route ‘Mooi Zwijndrecht’ gelopen. We verzamelden bij wijkcentrum Xiejezo (Zwijndrecht). Toen we de kantine binnenkwamen zagen we een leuke herfsttafel.
Om 10.00 uur gingen we van start met 60 wandelaars. We liepen onder de A16 door en kwamen langs een spoor/rangeerterrein. Dit rangeerterrein heet ‘De Kijfhoek’ en is het grootste rangeerterrein van Nederland. Een stukje verder liepen we er over heen om daarna het natuurgebied de Kijfhoek in te gaan. We gingen langs en door landerijen. Bij een boerderij waar een tafel met veel heerlijke lekkernijen (te veel om op te noemen) stond, hadden we een autorust. We gingen verder via Kleine Lindt en Heerjasdam. Nadat we dit dorp verlaten hadden gingen we via een natuurgebied van Zuidpolder en Oude Maas naar de grote rust bij ’t Duikertje. Dit is een klein en gezellig restaurant. Het is de moeite waard om hier naar toe te gaan. Voor meer info kunt u hier De Kleineduiker  klikken.

Ik liep even een rondje over het terrein en maakte een paar leuke foto’s. Na de rust gingen we via Landschapspark Zuidpolder richting Oude Maas en Recreatiegebied Hooge Nesse-Veerplaat. Hierna ging de route weer richting Zwijndrecht. We hadden nog even een autorust en ook nu lagen er weer allerlei lekkernijen (ook bananen). Wat werden we weer verwend! Na de autorust liepen we over een viaduct van de Betuwelijn en gingen we langs en over de Devel. Hierna kwamen we bij landschap Zwijndrechtse Waard t-weetpunt-het-gebouw waar we doorheen liepen. Het is echt een heel mooi landschap om doorheen te lopen. Hierna liepen we over grondgebied waar rond 1331 het dorp Heer Oudelands Ambacht was. Op de plek waar nu het kerkje staat, zijn nog oude fundamenten gevonden. Voor info klik Pietermankerk? hier.
We liepen nog een stukje naast de Devel en gingen het viaduct van de A16 over om vervolgens onder het spoor door te gaan naar de finish. We hadden er weer 25 km opzitten. De weersvoorspelling was
niet heel goed. Het zou regenachtig zijn, maar wij hebben heel mooi en droog wandelweer gehad. We hebben genoten van deze prachtige route en wat zijn we verwend onderweg!
Langs deze weg wil ik de parcoursbouwer, het bestuur van Samen op Pad en een ieder die meegewerkt heeft aan het bakken van de lekkernijen bedanken. Het was een topdag!
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.