Vogelenzang, 19 april 2023

Op zaterdag 15 en zondag 16 april was er in Vogelenzang en De Zilk voor de 10e keer een bloemen- mozaïekroute uitgezet door Vogelvrij (Vogelenzangse Dorpsfeesten). Dit houdt in dat er langs een route prachtige bloemendecoraties gemaakt waren in verschillende thema’s. Totaal stonden er alleen in Vogelenzang al 29 stuks. Op internet had Heopa gezien dat er ook mozaïeken zouden staan in De Zilk, dus had hij een eigen route gemaakt. Het eerste deel ging door Vogelenzang en daarna langs de bollenvelden naar De Zilk om ook daar te genieten van alle pracht.
Heopa ging er naar toe om te kijken of er nog mozaïeken stonden. De mozaïeken hadden er in weer en wind gestaan en een aantal was al opgeruimd.
Het begin was direct goed bij  De Tubbie Love (foto 1). Zo begon mijn route toch met hele mooie mozaïeken. In De Zilk stonden o.a. twee papegaaien en als je op een knop drukte, hoorde je het papegaaienlied. Dit was erg leuk gedaan. Op de foto’s kunt u zien dat er in De Zilk veel mooie/leuke mozaïeken stonden. Op de Beeklaan staat de Heilig Hart van Jezuskerk die open was en zo kon Heopa even een kijkje nemen. Hierna besloot Heopa de route te verlengen naar Hillegom. Dit is een prachtig dorp met een gezellige winkelstraat en ook hier kon je een kijkje in de Maartenskerk nemen. Heopa ging naar binnen en kreeg een kopje koffie aangeboden. Tijdens de koffie kreeg Heopa te horen dat deze kerk al heel wat meegemaakt heeft. De toren stamt al uit de 13e eeuw. Het orgel  wordt gerenoveerd en er worden zelfs twee delen van andere kerken bijgevoegd.
Via het centrum ging Heopa verder door de winkelstraat, langs de sportvelden naar het station en door de polder naar Vogelenzang. Zoals boven al vermeld staat, waren er diverse mozaïeken die door het weer beschadigd waren weggehaald, maar er stonden gelukkig nog genoeg om op de foto te zetten. Heopa liep zigzag door het dorp. Sommige mozaïeken stonden buiten het dorp of aan de rand van Vogelenzang. Op de Vogelenzangseweg stond een prachtige gekleurde olifant van de fam. Elmer. De olifant heet Dedding en vrienden en heeft de 1e prijs gewonnen. Aan de overkant lag Alice op de grond en Heopa had haar weer overeind gezet. De rest van het kunstwerk was helaas al weg.
Heopa liep hierna naar de auto waar de route na 17 km eindigde. Deze route was zeker nog de moeite waard.
Ik wil een ieder (jong en oud) bedanken voor het mogelijk maken van deze route.
Gr. Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.