Almere, 6 oktober 2018

Dit keer heb ik een najaarstocht vanuit Austerliz gelopen. Voor de inschrijving konden we in dorpshuis ’t Trefpunt terecht. Om 8.25 uur begonnen we aan onze wandeling. De weersverwachting was goed, want het zou rond de 22 graden worden. Op het moment dat we begonnen te wandelen was het 11 graden, maar al snel liep de temperatuur op. De zon scheen prachtig door de bomen waardoor we de zonnestralen konden zien. We liepen een blokje door het bos richting Maarn. Voordat we de N227 naderden, sloegen we rechtsaf. Hier stonden twee jongens met koffie/thee en lekkere appeltaart. Wij hadden echter geen trek en liepen verder richting het spoor en vervolgens richting  Austerlitz. In dit gebied had een Frans Bataafs legerkorps van 18.000 man en 900 paarden van 1804-1808 gebivakkeerd. We gingen onder het spoor door en kwamen in een heel ander stuk natuur. Er was een zandvlakte en in de verte zagen we bomen staan. De bomen stonden meer op hun wortels dan in het zand. Dit is een heel apart gezicht. We liepen door het Hydepark en we zagen een prachtig gebouw met uitzicht op de vijver. We liepen door Nieuw Sterkenburg en gingen een graspad (Zwarteweg) op. Aan het eind kwamen we op de Langbroekerdijk. Op de brug waren wandelaars op de stoep gaan zitten om hun lunch op te eten. We hadden toen 15 km gelopen en wij besloten om er ook bij te gaan zitten. Op het moment dat we weer verder gingen, liet een andere wandelaarster weten dat er een stukje verderop een Theetuin is waar we ook pauze konden nemen. Dit stond echter niet in de routebeschrijving. We gingen dus verder en liepen langs een drukke weg. Het was moeilijk lopen omdat de weg schuin afloopt. Na 1,5 km gingen we weer over een mooi paadje naar Driebergen/Rijsenburg. Op de Lei, aan de rand van het centrum, was een evenement bezig in het kader van dierendag. Er stonden tafels met bankjes. We gingen zitten en wilden koffie bestellen. Helaas hadden ze geen koffie, maar wel diverse soorten thee. Deze mochten we gratis proeven. Een stukje verderop stond een tafel met konijntjes en cavia’s. Er stonden ook schapen, ezels, bokjes en zelfs een kameel met haar jong. We hoorden dat er verderop, speciaal voor dierendag, nog meer te zien was.
Via het Parkbos (waar ook de Lourdesgrot 1856-57 staat) liepen we verder en kwamen op het landgoed van Heidestein . Het is een prachtig stukje natuur met tunneltjes, meertjes en bruggetjes. Hierna liepen we over de heide en zandverstuiving weer naar Austerlitz. Toen we bij de finish aankwamen hadden we 26 km afgelegd.
Het was een prachtige route met prachtig mooi herfstweer. Het enig wat vandaag minder was, waren de rustpunten en de toiletvoorziening.
Ik wil het bestuur van vereniging Austerlitz belang en de parcoursbouwer bedanken voor deze mooie dag.
Graag tot een volgende keer!
Gr. Heopa!

2 Comments

 1. Coby Van steeg 7 oktober 2018 at 19:28

  Wat een mooie tocht weer Henk, en die fotos met die laagstaande zon.
  Echt schitterend.

 2. heopa 7 oktober 2018 at 22:04

  Dank je wel Coby, voor je reactie.
  Ja de zonnen stralen foto’s
  Ja die vond ik ook de mooiste.
  Het was een geweldige dag.
  Gr. Henk

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.