Published On: 7 november 2019By 2s Reacties

Almere, 6 november 2019

Vandaag heb ik de Natuurtocht Soest gelopen met Samen op Pad. We startten vanuit de kantine van AV Pijnenburg. Voordat we om 10.00 uur met 99 wandelaars zouden vertrekken, kreeg ik (Heopa) een certificaat voor 4 x 24 tochten met Samen op Pad uitgereikt.
We gingen het spoor over en liepen een stukje door Lange Duinen en gingen hierna weer het spoor over. We kwamen in natuurgebied De Zoon van Willem Arntsbos en liepen langs een gedenkplaat. Deze gedenkplaat herinnert aan het feit dat er in de nacht van 12 op 13 juli 1982 op Dennendal een brand woedde. Een groot deel van het getroffen paviljoen ‘de Grashoek’ brandde volledig uit en hierbij kwamen 6 bewoners om het leven. We vervolgden de route en onderweg zag ik verschillende zwammen. Na 6 km staken we de N234 over en hadden we een autostop. Hier stonden twee dames die ons grote stukken speculaas en een pakje fris aanboden. Na de rust liepen we via de Ridderoordse bossen en de bossen van Lage Vuursche naar het Dorpshuis van Lage Vuursche waar de grote rust was.
Na de rust liepen we langs de Stulpkerk. Dit is een kerk waar de koninklijke familie vaak kwam. Ook is hier het graf van Johan Friso die door een skiongeluk om het leven is gekomen. We gingen verder door het bos richting het Paardenbos en natuurgebied de Stulp. In het paardenbos zagen we geen paarden maar witte koeien. We kwamen langs het Plusmeer. Er is een uitkijkpost waar we even naar toeliepen. Er werd verteld dat koning Willem Alexander als kind op dit meer heeft leren schaatsen.
Na 20 km hadden we nog een autostop en werd er weer wat lekkers uitgedeeld. Hierna was het tijd om terug naar de finish te gaan. Bij de Pijnenburgerlaan/hoek Turfweg liep ik naar een bankje omdat ik wat medicijnen moest innemen. Dit duurde echter wat langer dan ik verwacht had en doordat ik niemand gewaarschuwd had waren de laatste wandelaars al voorbij gelopen. Ik wist dus niet welke kant zij opgelopen waren en toen ik verder ging, nam ik helaas de verkeerde afslag. Gelukkig neem ik de wandelroutes altijd op mijn mobiel op en daardoor kon ik terug zien waar we gestart waren en kon ik , weliswaar via een iets andere route, teruglopen. Ik kwam iets later binnen. Volgende keer zal ik toch maar even op tijd waarschuwen.
Het was een mooie natuurtocht. We hebben met af en toe een beetje zon kunnen genieten van de mooie herfstkleuren.
Ik wil de parcoursbouwer en de dames van de verzorging en het bestuur van Samen op Pad bedanken voor deze mooie natuurtocht.
Gr. Heopa

2 Comments

  1. Aalt Koopman 7 november 2019 at 11:35

    Super Henk, weer erg mooie foto’s !!

  2. heopa 7 november 2019 at 17:24

    Top dank je wel Aalt.
    voor je reactie.

Leave A Comment