Published On: 5 januari 2017By 2s Reacties

Almere, 4 Januari 2017
Vandaag op 4 januari 2017 vond alweer de eerste Nieuwjaarstocht van ‘Samen op Pad’ plaats.
De startlocatie was vanuit de kantine van Sportvereniging Laren. Ook in het nieuwe jaar begonnen we met het uitreiken van twee oorkondes. Eén oorkonde was voor Henk ter Velde voor het lopen van 144 tochten en één oorkonde was voor Peter Lissen voor het lopen van 120 tochten. Ook namens Heopa gefeliciteerd met deze prestatie. Het was droog en het zonnetje scheen toen we op pad gingen. De route bestond uit twee lussen. De eerste lus ging door heide en bos en de tweede lus via de dorpen Laren-(Noord-Holland) en Blaricum. We startten met de eerste lus en liepen via de heide en bos richting Sint Anna’s Hoeve/Heidebloem waar we onder de A27 doorgingen naar landgoed Groeneveld Kasteel-Groeneveld-(Baarn). Na 7 km hadden we hier een autostop. Er werd koek en fris uitgedeeld. Na een korte pauze liepen we langs kasteel Groeneveld weer richting de sportkantine in Laren. De eerste lus zat erop en we hadden nu de grote pauze waarin we tijd hadden om te lunchen. Na de lunch startten we met lus twee. Via het dorp Laren liepen we naar Blaricum en weer terug naar Laren. Onderweg liepen we langs diverse oude monumentale huisjes en we kwamen langs de grote  Sint-Jansbasiliek-(Laren) . Laren en Blaricum staan ook bekend om de vele bekende Nederlanders (artiesten) die daar wonen. Je komt dan ook prachtige villa’s tegen. Er zijn ook zeer oude winkeltjes die erg klein, maar heel gezellig zijn. Zo liepen we langs
‘d’Ouwe Tak’. Aan de buitenkant lijkt het een gewoon woonhuis, maar aan het uithangbordje kun je zien dat het een café/eetgelegenheid is. Er werd mij verteld dat je hier goedkoop en lekker kunt eten.
We liepen langs de Sint-Vitus  Vitusblaricum-historie.  (1871).
Hierna kwamen we Coby tegen die midden op de weg ons stond op te wachten met een krat lekkere mandarijnen. Geweldig hoor! We liepen verder Blaricum door en kwamen langs de Hervormde kerk
De Wet Verzette Blaricumin1581 . Zo kwamen we weer in Laren aan en liepen we langs het hertenkamp waar ik nog een paar leuke foto’s kon maken. Op weg naar de finish passeerde we nog de laren-molen..
De eerste 25 km van 2017 zijn weer gelopen.
Dank aan de parcoursbouwer Henk Dikken en het bestuur van ‘Samen op Pad’. Het was weer een pracht wandeling met veel beter weer dan voorspeld was.
Tot de volgende keer.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. coby van steeg 6 januari 2017 at 20:00

  Hoi Henk.
  mooi verslag van deze mooie tocht,en pracht fotos weer.
  hebben genoten van de tocht en het weer. Groetjes.

 2. heopa 6 januari 2017 at 21:00

  Dank je wel voor je reactie Coby.
  Ook al heb je veel in het (Gooi) gelopen en wat voor jaargetijden het ook mag zijn .
  Het is daar altijd fijn om te wandelen.
  gr.Henk

Leave A Comment