Published On: 16 juli 2018By 2s Reacties

Nijmegen, 16 juni 2018

Het is weer zover! De Nijmeegse Vierdaagse is weer begonnen.  Elk jaar ga ik op tijd naar Nijmegen. Je hebt dan rustig de tijd om je te installeren en wat rond te lopen.  Ook dit jaar heb ik dat gedaan. Ik kwam aan in Nijmegen en na mij te hebben geïnstalleerd, maakte ik een verkenningsblokje. Ik zag veel bekende gezichten.
Vanaf het moment dat ik begon met het lopen van de Nijmeegse 4-Daagse wil ik  deze minimaal 11 keer uitlopen. Mijn ervaring is dat je wel allerlei wensen kunt  hebben, maar dat je het niet altijd voor het zeggen hebt. Het eerste jaar (2005) kon ik op het laatst niet meedoen door een ontsteking na een operatie. In 2006 had ik veel getraind, maar door het zeer warme weer op de eerste dag van de Vierdaagse werden de andere dagen afgelast. Het was zo warm dat er zelfs twee wandelaars overleden waren. In 2007 mocht het dan eindelijk zo zijn en liep ik voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse uit. Ik kreeg een brons kruisje met kroontje.
In 2007  ging ik goed van start. Ik had de dinsdag en woensdag goed uitgelopen. Na het wandelen ging het helaas niet goed en belandde ik om 18.00 uur met hartritmestoornissen in het ziekenhuis.

Ik moest 24 uur aan de monitor liggen. Donderdagavond mocht ik uit het ziekenhuis en op vrijdag liep ik toch weer de laatste dag van de Vierdaagse. Een medaille kon ik niet meer behalen, helaas! De Vierdaagse van 2010 t/m 2017 heb ik wel allemaal uitgelopen. Er hadden zich wel wat gezondheidsproblemen voorgedaan, Van af februari 2012 was het al bekend dat mijn Hals – slagaarder voor 70% dicht zat! Maar de artsen vonden het toen genoeg om alleen medicijnen te geven. Tevens kreeg ik het advies om vooral te blijven wandelen! Zo heb ik 6 jaar lopen sukkelen. Dit jaar had ik ook al veel gewandeld. Toen ik samen met mijn vrouw bij onze kinderen in Veendam op bezoek ging, kreeg ik een paar TIA’S achter elkaar, waardoor ik op de spoedeisende hulp van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal belandde. Door de zeer goede onderzoeken en behandelingen, kon ik in de week erna op woensdag  (in Emmen Scheper ziekenhuis) geopereerd worden. Op Vrijdag 22 juni mocht ik het ziekenhuis weer verlaten. Daarna zijn we nog ruim een week bij onze dochter in Veendam gebleven. Zo kon ik nog even aansterken. Mede ook door het adequate optreden van onze oudste dochter, die mij naar de huisarts bracht, is het allemaal goed gekomen.  Ook onze schoonzoon en kleinkinderen hebben erg hun best gedaan om voor ons te zorgen. Mijn vrouw was ook ruim drie weken bij hen in huis. Op vrijdag 13 juli kreeg ik een controle scan van mijn hals. De vaatchirurg stond versteld van mijn snelle herstel. Ik kreeg toestemming om de Vierdaagse in Nijmegen te gaan lopen. Morgen ga ik dan ook een poging doen om de  Vierdaagse voor de elfde keer uit te lopen. Dan zal ik eindelijk het Gouden kruisje met kroontje behalen?
Vandaag heb ik dus al wat in de rondte gelopen. Ik liep ook even langs de kraam van Logos. Zij geven al diverse jaren een boekje uit over de Nijmeegse Vierdaagse. Dit keer staat er ook een verslag van mijzelf in. Terwijl ik bij de kraam stond, heb ik ongeveer elf boekjes mogen signeren en werd ik ook op de foto gezet. De foto is naar mij toegestuurd (deze kunt u bij de foto’s bekijken). Daarna ben ik even bij CNV de Veteranenclub geweest. Hier was het erg gezellig. Vervolgens werd ik om 16.10 uur geïnterviewd tijdens de live uitzending van radio omroep Gelderland. Als ik vrijdag mijn kruisje met kroontje gehaald hebt, moet ik het weer melden bij omroep Gelderland. Hierna ben ik naar de Ganzenheuvel gegaan, waar ik mijn slaapplek heb. Ik nam wat rust en zo ging de dag starten.

Ik wil iedereen bedanken O.A. het medisch en verplegend personeel (het zijn toppers voor mij geweest!) Maar ook  die, op welke manier dan ook, met mij heeft meegeleefd.

Gr. Heopa

2 Comments

  1. Marrie 3 september 2018 at 14:07

    MOOIE FOTO,S ,HEEL LEUK OOK DE FOTO DAT JE EEN BOEKJE HEB GESINNEERD

  2. heopa 6 september 2018 at 19:57

    Ja, wie had dat durven denken, dat er ooit een verslag van mij in een boek geplaatst zou worden.
    Ik ben er ook Blij mee.

Leave A Comment