Published On: 17 juli 2018By 0 Reacties

Nijmegen, 17 Juli 2018

Vandaag de eerste dag van de Nijmeegse vierdaagse 2018. Ook dit jaar logeer ik (via de OLAT) bij de Ganzenheuvel. De Ganzenheuvel ligt vlak bij de Waalkade (bijna onder Stevenskerk).

Ik stond vandaag om 3.20 uur op en nadat ik mij gewassen en aangekleed had, ging ik naar een andere locatie om een stevig ontbijt te nuttigen. Na het ontbijt liep ik naar de Werden waar de start was. De wandelaars van de 50 km waren al eerder gestart. Vandaag had ik de vroege start en dat betekende dat ik om 5.00 uur moest beginnen met lopen. We liepen naar de Waalbrug. Net als alle andere jaren stonden er nu veel studenten die de wandelaars uitzwaaiden. Toen we op de Waalbrug waren, zagen we een boot van de brandweer varen. Deze spoot water de lucht in als teken van begroeting. Dit was een mooi gezicht (zie foto’s). Via de Oosterhoutsedijk en de Waaldijk liepen we naar Oosterhout. Het was vandaag blauwe dinsdag, dus dat betekende dat we de kleur blauw vandaag veel tegen zouden komen. Zelfs de burgermeester van Oosterhout en een leerling hadden een blauw kostuum aan. Voordat ik verder ging, schudde ik traditiegetrouw de burgermeester even de hand. Bij de OLAT dronk ik even een bakje koffie en toen ging ik weer verder. We liepen door Valburg (wat ook behoorlijk blauw gekleurd was). Een stukje verder kwam ik een wandelaarster tegen die maandag een boekje had gekocht wat ik mocht signeren. Haar vriend maakte een selfie en terwijl hij dit deed, maakte ik ook een foto. Dit was een leuke combinatie. Terwijl ik verder wilde gaan, hoorde ik iemand ‘He Opa’ roepen. Het waren twee dames van wandelvereniging ’t Loopje uit Volendam. We praatten wat bij en dan nog even samen op de foto. We kwamen bij een rotonde in Elst en hier stond een stoel, dus hier ook nog maar even een kiekje.
In Elst liep ik ook naar de burgermeester. Ik had het even niet door (mede omdat je het niet verwacht), maar het was dezelfde burgermeester waarmee ik in Oosterhout ook op de foto was geweest. Hij had de auto naar Elst gepakt. We vonden het leuk om nogmaals op de foto te gaan.
Ook Elst stond in het teken van blauwe dinsdag en zag er heel mooi uit. Door het mooie weer zaten er veel mensen langs de kant die de wandelaars begroetten. Ik kwam weer heel veel bekende wandelaars tegen die ik ken van andere wandeltochten. Soms herkenden zij mij eerder. Een aantal was verbaasd dat zij mij (Heopa) de Vierdaagse zagen lopen en dan ook nog eens de 40 km.
Bij de rustpost van KWBN nam ik een langere pauze. Het was er gezellig druk. Er kwam een in het blauw geklede dame aanlopen. Zij liep de 50 km. Elke dag had zij weer andere feestelijke kleding aan. Een stukje verderop kwam ik nog meer bekende wandelaars (o.a. van de SOP wandeltochten) tegen. Ik kwam in Bemmel aan en natuurlijk ging ik weer op de foto met de burgemeester (ditmaal een vrouw).  Een bord gaf aan dat ik nog 7 km te gaan had.
Ik kwam langs een rustpost van de Goudenkruisdragers, waar ik vorig jaar lid van geworden ben. Ik ging hen maar even groeten en wat drinken en zag nog meer bekenden die hier een pauze namen. Ik maakte een groepsfoto. Een dame liep verder met mij naar de finish. Via Lent kwamen we weer bij de Waalbrug en vanaf de brug liepen we weer naar het centrum van Nijmegen. Nadat we ons afgemeld hadden, liepen we samen naar de Ganzenheuvel. Langs de weg stonden twee jonge dames heerlijke Beemsterkaas uit te delen. Als afsluiting van deze prachtige wandeldag had ik nog maar even een foto gemaakt.
Zo kwam er een eind aan deze eerste wandeldag. Deze dag en ook de andere dagen betekenen voor mij heel veel. Dit heeft te maken met de operatie die ik nog maar heel kort geleden ondergaan heb.
Het ging vandaag bijzonder goed. Op naar de tweede dag!

Tot morgen!
Gr. Heopa

 

Leave A Comment