Almere/Noordwijk, 25 april 2018

De wandeltocht van vandaag was de Bloem en zeetocht groepswandeling van Samen op Pad.
Monique had voor de wandelaars deze tocht uitgezet.
De weersvoorspelling was eigenlijk niet zo best, maar toch ging ik met nog 4 andere wandelaars (die elders vandaan kwamen) vanuit Almere naar Noordwijk. De start was in de kantine van voetbalvereniging S.J.C. in Noordwijk. Nadat Monique een mededeling had gedaan startten we om 10.00 uur met 60 wandelaars. We zagen al snel velden met prachtig bloeiende tulpen in verschillende kleuren. Ook zagen we nog wat narcissen. Via Klein Leeuwenhorst liepen we naar Landgoed  Nieuw-leeuwenhorst waar in 1261 een klooster stond. In de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers dit klooster afgebroken en nu is dit een prachtig natuurgebied Leeuwenhorst geworden. We kwamen weer langs tulpenvelden en bereikten Noordwijkerhout. Hier staat het bekende  Witte-Kerkje-(Noordwijkerhout) uit 1300. Helaas stond er een zwarte bestelbus voor waardoor ik geen mooie foto kon maken. Er stonden drie mensen bij dit busje en ik maakte een praatje met hen. In het gesprek maakte ik de opmerking dat het jammer was dat de auto het uitzicht van de kerk belemmerde. Nu konden de wandelaars het kerkje niet goed op de foto zetten. Zij reageerden hier op met een ‘oh, maar dan zet ik de auto wel even achteruit!’ Ik heb dus niet gezegd dat dat de auto weg moest, maar vond het wel heel leuk dat ze dit deden. Zo konden we toch een paar mooie foto’s maken (zowel van de binnen- als buitenkant). Rondom het kerkje stonden verschillende (kunst)bloemwerken. Deze waren afkomstig van de bloemencorso. We liepen nog een stukje door Noordwijkerhout en toen hadden we de bekende autostop. We werden verwend met drinken en een lekker plakje cake. Na de rust kwamen we nog een paar tulpenvelden tegen. Daarna gingen we de duinen in en moesten we hier en daar over een steil heuveltje. Goed voor de spieren zullen we maar zeggen! Toen we op een uitkijkpunt stonden, konden we genieten van mooie vergezichten. Daarna kwamen we bij het strand van Noordwijk. Het was vloed (dus hoog zeewater) en we moesten door het mulle zand struinen. Er lag ook veel schuim op het strand en de golven waren goed te zien. Bij strandpaviljoen de Zeemeeuw hielden we de grote rust. Na de rust gingen we een stukje over de boulevard lopen waar we verschillende beelden/plakkaten van bekende Nederlanders zagen(zie foto’s). We liepen nog een stukje door de duinen. Voordat we de duinen zouden verlaten, maakte ik nog gauw een foto van bovenaf met op de achtergrond de tulpenvelden. We kwamen weer in Noordwijk. We kregen een rondleiding in het Wilhelminahofje. Een stukje verderop zagen we het  Weeshuispoortje uit 1618.
Aan de overkant van de straat staat het oudste huis van Noordwijk (ca. 1450). Het heeft dienst gedaan als rentmeesters woning van het landgoed Offem, herberg, wagenmakerij, café en garage. In 1977 is het door de Vereniging Hendrick de Keyser gerestaureerd. De voorgevel werd in de oorspronkelijke staat teruggebracht. De route ging nu naar de finish. Monique had tijdens haar toespraak over schaapjes, dus maakten we nog een kleine lus naar de schapen. Toen we bij de finish aankwamen, werden we bij de auto van Monique nog getrakteerd op wat drinken en ………..(zie foto).
De dag is ondanks de weersvoorspelling, zonder regen verlopen en we hebben genoten van een zeer afwisselende wandeling met kleurrijke tulpenvelden, prachtige duinen en het strand!
Ik had nog veel meer kunnen schrijven, maar bekijkt u de foto’s maar dan kunt u meegenieten van deze mooie wandeltocht.
Mijn dank gaat uit naar parcoursbouwster Monique en het bestuur van Samen op Pad.
Het was weer prachtig!
Gr. Heopa

6 Comments

 1. Aalt koopman 26 april 2018 at 05:13

  Mooie foto,s Henk van een gezellige keurrijke dag !!

 2. Ria 26 april 2018 at 06:20

  Mooi gedaan Henk

 3. heopa 26 april 2018 at 07:47

  Dank je wel Aalt, voor je reactie.
  gr.Henk

 4. heopa 26 april 2018 at 07:48

  Dag Ria.bedankt voor de reactie, was weer een mooie wandeldag.
  Gr. Henk

 5. Danielle 26 april 2018 at 09:46

  Hoi Pa,
  Leuke foto’s weer en wat handig om via de link naar uw website te gaan. Ook via de mobiel is het goed te doen?

 6. heopa 26 april 2018 at 10:15

  Dag Danielle, zo zo leuk om dit te lezen.
  fijn dat je de foto’s gezien heb.
  Het was ook weer een pracht wandeling. gr. pa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.