Published On: 19 september 2017By 2s Reacties on OLAT 50 jarig Jubileum dag

Almere, 17 september 2017

Vandaag ging ik op pad om een speciale wandeltocht te lopen. De OLAT bestaat 50 jaar en in het kader van dit jubileum werd de leden dag HAPPEN & STAPPEN gehouden. Voordat ik aan mijn verslag begin, wil ik eerst de OLAT feliciteren met het 50 jarig jubileum.
De dag begon bij Natuurpoort  De-Vresselse-Hut , te Sint-Oedenrode. Waar we hartelijk ontvangen werden met een welkomstwoord en een heerlijk gezamenlijk ontbijt. Na het ontbijt kon de wandeltocht beginnen.

Via het Vressels bos en het vennengebied Hazeputten liepen we naar onze eerste rustpunt bij musea Hoeve-Strobol . Bij het aanmelden hadden we een polsbandje en muntjes voor onderweg gekregen en we konden hier ons eerste muntje inleveren voor een kopje koffie of thee. We mochten door het museum lopen en het was echt geweldig wat hier allemaal te zien was (zie foto’s). We vervolgden de route en liepen verder via het bos De Moerkuilen. De Moerkuilen is een schitterend stukje natuurgebied. We kwamen een kapelletje tegen waar mensen een kaarsje kunnen branden. Ook zijn er hier nederzettingen https://nl.wikipedia.org/wiki/Sint-Oedenrode gevonden. Deze zijn gedateerd rond 6100 v Chr. We liepen langs de Dommel en staken deze over. We kwamen bij de  Knoptoren ,kerk waar we ons tweede muntje konden inleveren voor koffie of thee met een stukje vlaai. De knoptoren is 22 meter hoog en je moet 154 traptreden op om boven door het raampje naar buiten te kunnen kijken. De toren is tussen 1420 en 1440 gebouwd. Nadat ik de toren beklommen had, ging ik weer verder. De route ging verder langs de Dommel naar het centrum van Sint-Oedenrode. Op een plein werd een demonstratie gegeven door dames op paarden. De dames waren in kostuum/klederdracht. Een stukje verder zag ik dat er een trofee werd uitgereikt aan een jongen met een pony. Ik dacht dat het ging om de mooiste pony, maar dat weet ik niet zeker. Mocht u het wel weten dan mag u een reactie op mijn website plaatsen. Ik liep weer verder en kwam in de Kerkstraat. Er was een Mutsenmuseum ,  en door het laten zien van ons polsbandje mochten we hier naar binnen. We werden hartelijk welkom geheten en er werd tijd genomen om ons e.e.a. te vertellen en uit te leggen. Vervolgens liep ik door en kwam ik bij de volgende verrassing. Ik kwam bij  museum-kasteel, Henkenshage. Hier konden we voor de muntjes heerlijke soep en wat te drinken krijgen. Ik had van de gastheer toestemming gekregen om zowel beneden als boven diverse foto’s te maken. Nogmaals bedankt hiervoor. De route ging via Nijnsel weer richting de start. Er werd om 16.30 uur een toespraak gehouden door de voorzitter Joop Wesseling en secretaris Harrie Paulissen. Tijdens deze toespraak werd het OLAT jubileumboek aangeboden en er zou nog iets aangeboden worden, maar dat kon nog niet genoemd worden. Wat de voorzitter namelijk niet wist, was dat hij in het zonnetje gezet zou worden door burgermeester J. Pommer, van de gemeente Sint-Michielsgestel. Joop Wesseling werd voor al zijn werk voor de OLAT en diverse andere verdiensten geridderd. Joop, van harte gefeliciteerd!

Even een correctie !   De gemeente Sint-Oedenrode is n.l  per 1 januari opgegaan gaan in de nieuwe gemeente Meierijstad. De heer Peter Maas is daar geen burgemeester meer. 
De onderscheiding wordt meestal uitgereikt door de burgemeester van de plaats waarin een decorandus woonachtig is.
In dit geval was dat burgemeester J. Pommer van de gemeente Sint-Michielsgestel, waarvan Berlicum deel uitmaakt.

Nu restte nog de aankondiging van het buffet. Het was geweldig en super lekker. Het is teveel om alles op te schrijven, dus u moet de foto’s maar even bekijken.
Ik wil het bestuur van OLAT en iedereen die meegeholpen heeft (ook burgermeester Peter Maas) bedanken voor deze fantastische dag. We hebben enorm genoten.
Als u de foto’s bekijkt, kunt u nog even mee- of nagenieten van deze geweldige dag.
Gr. Heopa

Ik kreeg vandaag ook weer te horen dat het fijn was dat ik er was, want dan kon men op mijn website de foto’s bekijken en de foto’s kopiëren waar men opstaat. Ik heb vandaag erg veel foto’s (374) gemaakt en het was daardoor moeilijk om uit te zoeken welke foto’s ik op de website zou zetten. Ik bewaar echte wel alle foto’s voor het geval u wilt zien of u ook op een foto staat. U kunt mij dan een berichtje sturen.
Onder het kaartje van de roette, kunt u ook een reactie geven over deze jubileum wandeltocht.
Alle reacties worden wel eerst gecontroleerd.
Heopa

Nog een paar regels naar beneden, en je mag daar een reactie geven over deze dag!

                                                                                                                                       Zie reactie toe voegen.

2 Comments

 1. Aalt Koopman 19 september 2017 at 12:22

  Hoi Henk,

  Veel foto’s voor een tocht van 28 km maar wel erg mooie foto’s

  Groeten Aalt

 2. heopa 19 september 2017 at 16:00

  Hoi Aalt,
  Ja ik ben er van bewust dat het heel veel foto s zijn!
  Maar het was ook een heel bijzondere dag.
  En ik had moeit om uite zoeken welke wel en welke niet.
  Van de 381 zijn er 283 geplaats.
  Het zijn er veel maar hopelijk voor de gene die deze dag,
  door omstadigheden gemist hebben, toch een klein beetje kunnen zien hoe het was.
  Gr Henk /Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.