Published On: 8 augustus 2018By 2s Reacties

Berg en Terblijt,  8 augustus 2018

Opening van de 31e Heuvelland 4 daagse

Dit jaar is het voor mij alweer de 7e keer dat ik naar Berg en Terblijt afgereisd ben om de Heuvelland 4 daagse te gaan lopen.  Ik logeerde in basisschool Berg en zoals elk jaar werd ik bij binnenkomst hartelijk welkom geheten en kon ik kiezen uit verschillende soorten Limburgse vlaai en een kopje koffie/thee. Na dit hartelijk welkom ging ik mijn spullen pakken en mijn plekje uitzoeken waar ik de komende dagen zou slapen. Doordat de lokalen geen nooduitgang hebben, mochten we van de brandweer niet in de lokalen slapen. Het verbaasde mij enigszins wel omdat wij andere jaren wel in de klas mochten slapen. Overdag wordt hier, denk ik,  anders naar gekeken omdat er dan wel 34 kinderen in een klas zitten. We sliepen dit jaar dus op de gang. Dit betekende wel dat er meer lawaai was en dat we minder goed sliepen. Hopelijk is het volgend jaar weer beter.

Ik ging naar de start om alvast wat van de sfeer te genieten. Men was nog druk bezig met de voorbereidingen voor de opening die om 20.00 uur plaats zou vinden. Het was mooi weer en het werd steeds drukker. Ik kwam weer veel bekende wandelaars van andere wandelverenigingen tegen. Zelfs wandelaars die dit jaar door het lezen van mijn verslagen over de vorige jaren ook gekomen zijn. (ik promoot al zes jaar de Heuvelland 4 daagse op mijn website). Ik vond dit erg leuk om te horen.

Het was 20.00 uur en Jo Eijkenboom begon de opening met een toespraak. Hierna volgde een Cattwall act door de Catwall acrobats. Dit is een acrobatische showgroep uit Canada. Dit was heel leuk om te zien. Hierna zong Marin Hurkens en volgde een optreden van Klaroenkorps Schutterij St. Sebastianus Schimmert. Ook de nachtwachtgilde was weer aanwezig. Er werden diverse toespraken gehouden. De burgermeester hield een toespraak en er werden twee bestuursleden (Voorzitter Jo Eijkenboom en secretaris Ad Heussen) geridderd In de orde van Oranje Nassau. Hierna volgde de inzegening van de Heuvelland 4 daagse 2018 door Pastoor Burger en kon het feest van de 31e Heuvelland 4 daagse beginnen. De Catwall acrobats hebben echt een geweldige act neergezet. Wat een prachtige sprongen maakten zij. Ik heb geprobeerde om e.e.a. te fotograferen, maar helaas zijn de foto’s hiervan niet allemaal scherp.

Zo kwam er een mooi eind aan deze dag. Het is de moeite waard om de foto’s van de opening te bekijken.
Tot morgen op de eerste wandeldag.
Gr. Heopa

2 Comments

 1. Karen Swagers 14 augustus 2018 at 09:01

  Hallo Henk,

  Ook ik ben benieuwd naar jouw mooie foto’s en verslagen. Leuk dat wij je een aantal keren hebben gespot tijdens de Heuvelland 4-daagse. Net als wij was je duidelijk aan het genieten. Fijn dat het zo goed is gegaan! Succes met het maken van de verslagen.

  Groeten van Karen uit Almere

 2. heopa 14 augustus 2018 at 09:33

  Dag Karen, Dank voor je reactie,
  Helaas ben ik nog niet klaar met mijn verslagen.
  Het is een hele klus om te proberen (het is moeilijk) niet te lang te maken.
  Maar we hebben zoveel genoten en gezien, wat moet je wel en wat moet je niet schrijven.
  Ik wil het wel kort houden ,maar dan heb ik het gevoel dat het niet af is, of zo.
  Maar ik schiet al op hoewel de vermoeid heit ook een rol speelt.
  maar het komt goed.
  gr.van Henk

Leave A Comment