Almere, 03 juni 2017

Vandaag heb ik weer in Almere gewandeld.

Het startpunt was op Camping Waterhout. We mochten om 8.30 uur starten.

Het grootste gedeelte van deze wandeling ging door het gebied van  Almere-Haven . Vanaf de camping liepen we langs het Weerwater en konden we aan de overkant de skyline van Almere-Stad zien. Op de foto’s kunt u aan grote bergen zand zien dat hier werkzaamheden plaatsvinden. Deze zijn het begin van grote veranderingen in deze omgeving. Hier zal namelijk in 2022 de Floriade.nl plaatsvinden (de link begint in het Engels, maar als u naar beneden scrolt, vindt u de Nederlandse tekst). De op- en afritten en de A6 worden hier helemaal op aangepast. Busstation ’t Oor gaat weg en er komt een nieuw busstation bij de Mc Donalds (zie foto’s).

We liepen via het bos bij ’t Spanningsveld (Almere-Stad) onder de A6 door naar het Begin- en Vroege Vogelbos en het Kromslootpark. We liepen over slingerende, smalle bos- en graspaadjes. Na 10 km hadden we een wagenrust. We kwamen hier net op tijd aan, want er kwam een kleine regenbui over ons heen. Dankzij de luifel zaten we droog en konden we een beker lekkere koffie drinken. Via de wijk De Velden, liepen we naar de Gooimeerdijk-West, richting Almere-Haven. Via het surfstrand en het zwemstrand kwamen we bij de Sluiskade. Nadat we over de sluis gelopen waren, kwamen we op de Gooimeerdijk-Oost en liepen we verder door de mooie villawijk Overgooi en kwamen daarna in het Waterlandse bos. We passeerden het Kasteel-Almere. Het kasteel is nog steeds een ruïne, maar men zegt dat alles nu echt rond is en de bouw van Themapark Witchworld doorgaat. Heopa is benieuwd!

We liepen door woonwijk ‘De Werven’ in Almere-Haven. Deze wijk is de eerste wijk die in Almere-Haven gebouwd werd. De eerste woningen werden hier in 1976 opgeleverd. Via het centrum liepen we door de wijken; Hoven, Wierden en De Gouwen en kwamen zo weer in het Vroege Vogelbos uit. Ook hier hebben we over slingerende paadjes gelopen. Het is een mooi oud stukje bosgebied. Vervolgens liepen we langs het IVN Bostuin en het Eksternest. Vanaf dit punt liepen we weer naar de finish. Toen we daar aankwamen, hadden we er 30 km opzitten. De route was zo goed gepeild, dat de beschrijving niet eens nodig was.

Ik geef een dikke 9 voor deze prachtige en zeer goed gepeilde tocht.

Mijn dank gaat uit naar de parcoursbouwer en de organisatie van Wandelen in Almere.

Gr. Heopa

4 Comments

 1. Geert Santhuizen 5 juni 2017 at 19:02

  He Opa, wij zijn blij dat je genoten hebt van deze eerste dag en leuk dat je er de derde dag weer bij was. We kijken ook uit naar je fotoverslag van deze dag. In 2018 valt Pinksteren op 19, 20 en 21 mei en hopelijk ben je dan weer van de partij!

 2. heopa 5 juni 2017 at 22:28

  Dag Geert dank voor de reactie. Ja ook de derde dag was geweldig!
  Bijde dagen hebben we genoten van de mooie routes.
  En we hadden de beschrijving niet nodig!
  Om dat de roette heel goed gepeild was.
  Gr Heopa

 3. Tiny Adolfs 7 juni 2017 at 13:58

  Ja Henk ook de complimenten aan jou. Je hebt de wandeling goed samengevat en het fotoverslag is lekker uitgebreid.
  Wandelen in Almere wandelt nu lekker door met de Woensdag Wandeldagen en de Weekend Wandelingen, maar volgend jaar mei staat de Pinkster Wandel-3-daagse er weer bij.

 4. heopa 7 juni 2017 at 16:37

  Dag Tiny, Dank je wel voor je mooie reactie en compliment.
  Ik ben geen fotograaf maar probeer op mijn manier wel m.n. best te doen.
  Om de foto’s goed over te laten komen.
  Gr. Henk / Heopa

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.